20. Dani volonterskog rada u Splitu

0
Foto: Pixabay

20. Dani volonterskog rada, održat će se se u petak i subotu u Splitu u organizaciji Volonterskog centra Udruge „MI“ – Split.

Ove godine Dani volonterskog rada obilježavaju se 19. i 20. svibnja 2017. godine i to okruglim stolom na temu Kompetencije stečene volontiranjem kao put prema većoj zapošljivosti koji će se održati u petak, 19. svibnja 2017., u prostorijama Centra Zlatno doba, Branimirova obala 1, od 12 do 15 sati

Humanitarno-prodajna izložba uz prigodni zabavni program u Strossmayerovom parku (Đardinu) održat će se u subotu, 20. svibnja 2017., od 9 do 13 sati.

Osnovna vrijednost ove tradicionalne manifestacije je solidarnost koja osnažuje pojedinačni trud različitih organizacija i osoba. Kao i prethodnih godina, novac od donacija pojedinih organizacija nakon samog događanja bit će usmjeren jednoj udruzi u potrebi.

Odlukom savjeta Volonterskog centra Split, ove godine će donacije biti usmjerene Skautskom klubu Marjan u svrhu adaptacije njihovog prostora u kojem djeluje 40-ak volontera skauta.

U kulturno zabavnom programu sudjeluju brojne udruge i javne institucije, ali i različite plesne skupine.