Politički analitičari za Radio Dalmaciju komentirali gostovanje predsjednice Grabar Kitarović u televizijskoj emisiji

0

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović gostovala je sinoć u televizijskoj emisiji novinara Tihomira Dujmovića. Njeno gostovanje za Radio Dalmaciju komentirali su politički analitičari.

Predsjednica je svojim gostovanjem pokušala popraviti štetu nastalu tzv niskoprofilnim odlaskom u Ameriku, rekao nam je politički analitičar Žarko Puhovski:
Predsjednica je sama nažalost dopustila da njene dvije godine ostanu u sjeni zadnjih deseetak dana ove nesretne avanture u Americi i to se pokazalo kao jedan nespretni pokušaj onoga što se zove “kontrola štete”. Budući je nespretna i u krivu, šteta u javnosti je ostala.

Osvrnuo se i na njen komentar domjenka Srpskog narodnog vijeća:
U većem dijelu intervjua se ponašala u stilu  bivšeg predsjednika Mesića svađajući se sa svojim građanima. Kad je riječ o domjenku na pravoslavni Badnjak , nevjerojatno je da kaže kako ona ne bi išla na taj skup, a istovremeno je poslala dvoje predstavnika koji su tamo pozdravljeni.

Predsjednica je izjavila kako je dio medija i neki analitičari žele zaustaviti u provođenju nacionalne suverenističke politike, Puhovski je ovako to komentirao:
Ja bih volio vidjeti po čemu je suverenistička politika predsjednice koja je polu ilegalno otišla u Ameriku i tamo se susrela s trećerazrednim funkcionerima kojima ni ime ne smije reći, dobije instrukcije za novu politiku. Do sada je bila vjerna provoditeljica loše politike Obame i Clinton-ice u varijanti tzv. uspravnice. Sada će predsjednica u ime svojeg suverenizma provoditi novu američku politiku, a to nema smisla.

Krešimir Macan ustvrdio nam je kako je predsjednica ,gostujući na TV-u napravila sve najgore što je mogla:
Ja bih volio da smo i ja i vi i svi drugi mediji jači od predsjednice države koja je vrhovna zapovjednica i sukreator vanjske politike ,ima i vojsku i topove i osiguranje. Mi je zaustavljamo u provođenju bilo kakve politike, tako tvrdi. Kad netko optužuje druge, prvo  mora se zapitati zašto se toliko “zapjenila” na nas. Možda zato što smo  u pravu. Činjenica je da ona uredno daje povoda svima. Sjećate se kad je navijače koji su se bunili protiv Mamića i HNS-a nazvala orjunašima, kad je zbog jedne čokoladice davala izjave, kad je izrezala muža sa fotografije? Ona ide u kontroliranu emisiju u kojoj je nitko ne prekida i ne postavlja pitanja koja nisu dogovorena. To je bila emisija koju je ona vodila, a Dujmović je bio gost.

Dio viceva i šala o njenom putu u Ameriku je nedopustiv, jer ima seksističke konotacije, rekao nam je Puhovski:
S druge strane zaista je smiješno da se predsjednica pojavljuje na legendarnoj udaljenosti od pola milje od BIjele kuće, nikad nije uspijela doći ni do portira. To je sramota, predsjednik Tuđman je, dok Hrvatska nije bila ni priznata kao službeni međunarodni faktor, uspjevao doći u Bijelu Kuću. A ona, sadašnja predsjednica etablirane države ponaša se kao netko tko se šverca po hodnicima američkih centara moći.