Dubrovnik spreman za Europski judo kup

0
Foto: judo.hr

Treću godinu zaredom Dubrovnik je domaćin Europskog judo kupa na kojem će nastupiti 310 natjecatelja iz 26 država.

Ulaz u dvoranu Gospino polje jebesplatan,a kup će se održati u subotu 1. i nedjelju 2. travnja. Nakon što je prvo izdanje Europskog kupa okupilo 130 judoka, a druge godine 209 natjecatelja, ove godine se prijavilo 310 judaša i judašica iz cijelog svijeta. Među njima je i 50 hrvatskih predstavnika, a predvode ih europska prvakinja do 23 godine, Ivana Šutalo (preko 78 kg), te olimpijka Barbara Matić (do 70 kg).

“Nastup u Dubrovniku je uvijek posebno iskustvo i idealna priprema za Europsko prvenstvo u Poljskoj (Varšava, 21. – 24. travnja)” – najavila je domaća predstavnica Ivana Šutalo iz JK Dubrovnik, proglašena i sportašicom Grada Dubrovnika.

Stjepo Roko, najzvučnije domaće ime, kaže:

“Poseban je osjećaj boriti se na domaćem tatamiju. Organizacijski i logistički dio pripremljen je na najbolji način, a sad je na nama natjecateljima da pokažemo što znamo. Moja forma je u uzlaznoj putanji i vjerujem da mogu ući u borbu za medalje”.

Glavni tajnik Hrvatskog judo saveza Hrvoje Lindi, ekskluzivom je odgovorio na pitanje o komentarima čelnika europskog juda o Europskom kupu u Dubrovniku:

“Koliko su svi zadovoljni potvrđuje i interes Europske jude unije o mogućnosti organizacije Europskog prvenstva za mlađe seniore 2018. godine upravo u Dubrovniku. Isto je i s velikim sudačkim seminarom koji je ove godine organiziran u Rimu”.

“Otvorenje, koje je u subotu u 16 sati bit će nešto drugačije, atraktivnije, a nakon otvorenja, slijedi finalni blok i Kids Day na koji pozivamo svu djecu iz Dubrovnika i okolice”, izjavio je Frano Stjepović, predsjednik judo kluba Dubrovnik 1966.

U subotu i nedjelju kvalifikacijski dio počinje u 10 sati. Svečano otvorenje i finalni blok je u subotu u 16 sati, dok je finalni blok u nedjelju u 15 sati. Ždrijeb će se znati u petak u 20 sati.