Severina: “Naša bila štorija” je remek-djelo, a na premijeri očekujem veliku tortu!

0
Foto: PR

‘Naša bila štorija’ je malo glazbeno remek-djelo. Uživam u tim pjesmama kojih više nema, koje se više, na žalost, ne slušaju globalno, osim na radiju i u srcima. I dok je naših srca, a ima ih puno, fala Bogu, dotad će i ‘Štorija’ živit. To su predivne melodije, pune nostalgije koje mi mame suze na oči. Ali svaki put. Za to su zaslužni Goran Karan i Neno Ninčević koje volim kao svoje. Našao se dobar model kako napraviti mjuzikl i jako mi je zanimljivo. Na koncertu u Splitu 21. travnja bit će izveden dio mjuzikla uz prekrasnu glazbu. Jako su me razveselili kad su rekli da ću tako proslaviti rođendan. Ima li ljepše proslave? Uz mog sina, supruga, mamu, obitelj, prijatelje, kolege, uz moj grad…onaj iz kojeg je nastao moj bitak. Heeej… Vidimo se na Gripama, kazala je Severina u intervjuu za časopis Story i poručila kolegama da očekuje veliku rođendansku tortu.

Sasvim sigurno Severina neće ostati razočarana, baš kao ni publika koja će u Splitu 21. travnja prisustvovati premijeri ‘Naše bile štorije’ u izvedbi Severine, Gorana Karana, Danijele, Giuliana, Tedija Spalata, Stefana Kokoškova, Mirelle Meić i Zorice Bučić kojima će se na na pozornici pridružiti glumci i plesači, a sve to u režiji Nine Kleflin.

– Uz plesni ansambl, orkestar i vokalnu pratnju publika će na koncertnom predstavljanju imati vrhunski glazbeno-scenski doživljaj kojim će započeti svoje putovanje u čarobni svijet ‘Naše bile štorije’, najavila je redateljica Nina Kleflin opisujući ‘Našu bilu štoriju’ kao priču o velikim ljudskim vrijednostima koja afirmira ljubav, poštenje i vjeru.

– Danas, u trenutku kad oko nas vladaju emocije i komunikacije posredovane tehnikom, ‘Štorija’ nas poziva na putovanje u bolju prošlost, u vrijeme kada je ljubav bila autentična i čista. Ova nas glazbena priča odvodi u doba kada je svijet bio puno manji, a ljudska srca puno veća, kazala je Kleflin koja će režirati nastupe u Splitu i Zagrebu ali i predstavu koja bi na jesen trebala zaigrati u kazalištu.

– Priču smo koncipirali poput ogledala, ona se događa nekim mladim ljudima koji su postojali onda, u prošlom vremenu kad su boje svijeta bile puno intenzivnije, ali poput refleksije žive u realiziranim ljudima današnjice. Stoga su Duje i Ane i dvoje mladih glumaca, kao i dvoje velikih zvijezda Goran i Severina. Oni su dio iste emotivne povijesti i gledajući ‘Štoriju’ mi gledamo dio emotivne povijesti koja se mogla dogoditi svakom od nas. U budućoj kazališnoj predstavi, predstaviti ćemo publici priču u svoj dramskoj punini, uz psihološku razradu likova i brojne dramske situacije koje grade priču. U slijedećoj fazi našeg rada gledateljstvo će imati prilike vidjeti pravi mjuzikl, veliku predstavu koja detaljno priča fabulu i kazališnim sredstvima stvara iluziju zatvorenog svijeta ‘Naše bile štorije’, objašnjava Kleflin.

Kroz priču će gledatelje naracijom voditi poznati glumac Joško Ševo, također akter buduće predstave u ulozi mjesnog fotografa i kroničara Ćiribimbaša. On će uz pomoć nekoliko mladih glumaca dočarati glavne obrise fabule kako bi gledatelji mogli uživati i u dramskim aspektima glazbenih brojeva. Nakon splitskih Gripa, izvođači će ‘Našu bilu štoriju’ predstaviti i u Zagrebu, u dvorani Dražena Petrovića, 11. svibnja.

Da je publika željno iščekivala ‘Štoriju’ govori i podatak da se album ‘Naša bila štorija’ odmah po objavi popeo u sam vrh najprodavanijih domaćih albuma, a ulaznica za koncerte u Splitu i Zagrebu iz dana u dan sve je manje.

Za splitski koncert 21. travnja na Gripama možete ih kupiti u Ticket Shopu, na portalu Croatia Tickets ili na prodajnim mjestima u Splitu: Croatia records, Atlas, Dancing bear, Tisak media i Smokvina travel.

Ulaznice za zagrebački koncert u Ciboni 11. svibnja prodaju se u Scardoni (Srebrnjak 64), u TicketShopu te Croatia Recordsu, Atlasu, Dancing Bearu, Record Storeu i Tisak Medija centrima.

Album ‘Naša bila štorija’ sa 16 pjesama iz mjuzikla u izvedbi Severine, Gorana Karana, Danijele, Giuliana, Tedija Spalata, Stefana Kokoškova, Arijane Čuline i Snježane Sinovčić Šiškov dostupan je u web shoppu Scardone i CD shoppovima.