Hajduk protiv Levskog ili Sutjeske u 2. pretkolu

0
Foto: Radio Dalmacija

Nogometaši Hajduka u 2. pretkolu Evropske lige igrat će protiv Levskog iz Sofije ili Sutjeske iz Nikšića, odlučeno je ždrijebom u švicarskom Nyonu.

Prva utakmica se igra 13. srpnja u Splitu ili Dugopolju, a uzvrat tjedan dana kasnije u Bugarskoj ili Crnoj Gori.

Levski iz Sofije osnovan je 1914. godine. U svojim vitrinama imaju 26 titula, 25 Kupova i tri  Superkupa. Posljednji naslov osvojili su 2009., a s Hajdukom su se susreli u sezoni 1999/00. Bilo je to u prvom kolu Kupa UEFA. Na prvom susretu u Poljudu bilo je 0:0, da bi Levski u drugom slavio sa 3:0 i prošao dalje. Lani su u 2. pretkolu Europske lige ispali od Maribora. Slovenci su prošli zahvaljujući golu u gostima. U prvenstvu Bugarske završili su na trećem mjestu sa 20 bodova manje od prvaka Ludogoreca. Igraju na stadionu kapaciteta 29 000 mjesta, a u svojim redovima imaju dvojicu reprezentativaca Bugarske Kostadinova i Kraeva. U svojim redovima imaju i dosta stranaca.

Sutjeska je aktualni osvajač crnogorskog Kupa. U finalu su krajem svibnja s 1:0 dobili Grbalj. Nikšićani su u prvenstvu zauzeli četvrto mjesto s dva boda manje od Budućnosti, Zete i Mladosti.

“Teško je kazati jesmo li imali sreće ili ne ždrijebom. Levski je veliko nogometno ime, osvojili su treće mjesto u bugarskom prvenstvu što nikako ne može biti rezultat kojeg se može zanemariti. Sad su puno mijenjali u momčadi, u posljednjih nekoliko dana, mislim, šestoricu igrača. U gostima su još opasniji nego doma, dobili su mnogo utakmica izvan svojeg stadiona, a igraju u formaciji 4-2-3-1. Ponovit ću, Levski je veliko nogometno ime, a mi ćemo se sigurno dobro pripremiti i za njih i za Sutjesku. Kad je momčad iz Crne Gore u pitanju znam da također igraju 4-2-3-1, izbalansirana su momčad, postižu više od 1,5 gola po susretu, a primaju manje od jednog. Pogledat ćemo obje utakmice, analizirati sve detalje i krenuti po naš cilj”, izjavio je trener Hajduka Joan Carrillo.