Ovog tjedna u Splitu evropsko sveučilišno prvenstvo

0

U Splitu će od sutra pa do 30. srpnja održati evropsko sveučilišno prvenstvo u košarci 3 na 3, sportskom penjanju i odbojci na pijesku.

Nastupit će preko 400 sportaša sa 64 sveučilišta iz 27 europskih zemalja,a punu potporu dao je Grad Split.

“Grad Split je objeručke prihvatio potporu ovom značajnom sportskom događaju koji nadilazi vrijednost studentskog sporta. On je mjesto susreta, prijateljstva, zajedništva i učenja “fair playa” koji će okupiti ljude iz cijele Europe. Biti će to prava promocija Splita, Dalmacije i Hrvatske”, kazao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Prvi aspekt je promocija grada koji će ući u srca 400 mladih studenata iz cijele Europe, a samim time u njihove domove. Želimo im dati emociju kakvu samo Split može pružiti te da fotografije grada obiđu cijeli svijet. S druge strane, nakon ovog prvenstva na Žnjanu će ostati dva uređena odbojkaška terena koja su bila u lošem stanju, u slobodnom penjanju nakon ovog prvenstva Split će imati oformljene tri stijene u tri olimpijske discipline”, izjavio je predsjednik Splitskog sveučilišnog sportskog saveza Toni Gamulin.