Drugi kadar u Fotoklubu Split

0

Drugi kadar, radionica umjetničke fotografije, po prvi put dolazi u Split od 18. do 21.svibnja. Održat će se u prostorijama Fotokluba Split.

Polaznici radionice imat će priliku da kroz teoretski i praktični rad nauče kako stvoriti fotografski projekt.

Želimo da polaznici kroz radionicu razviju osobni kritički pristup, te stvore osnovu za nastavak samostalnog rada i učenja. Usvajanjem novih teorijskih znanja i kroz praktični rad na fotografskom prijektu podupirat će se razvoj kreativnog potencijala i senzibiliteta svakog od polaznika, stoji između ostalog u opisu radionice koja je prije svega namijenjena ljudima koji barataju tehničkom stranom fotografije, ali žele upoznati i razviti konceptualni pristup. Po tome je ova radionica jedinstvena u Hrvatskoj.

Za vrijeme trajanja radionice Drugi kadar: Vidljivi grad, nevidljivi ja polaznici će dobiti osnovna znanja o stvaranju fotografskog projekta. Radeći na primjeru odnosa između pojedinca i urbane sredine u kojoj živi, propitujući svoju poziciju unutar društva i grada, polaznici će proći sve razvoja umjetničkog projekta: istraživanje, stvaranje konceptualnog okvira, fotografiranje, mogućnosti (ne)fotografskih izražajnih sredstava, pronalaženje estetskog i medijskog okvira za svoj rad i na koncu javnu prezentaciju zaokružene fotografske cjeline, odnosno autorskog fotografskog projekta u Fotoklubu Split. Radionica je ograničena na 10 polaznika, a cijena za sva tri dana iznosi 700 kuna.

Sve informacije o prijavi na radionicu moguće je dobiti preko njihove facebook stranice https://www.facebook.com/drugikadar/ ili na e-mail adresu drugikadar@gmail.com.