Fala za FALIŠ: prikupljeno 78.000 kuna

0

U mjesec dana kampanje prikupljanja sredstava za održavanje petog Festivala alternative i ljevice ŠibenikFALIŠ prikupljeno je 78 tisuća kuna, objavili su organizatori.

Prenosimo priopćenje FALIŠ-a.

U četvrtak, 13. travnja, bit će točno mjesec dana otkako smo započeli kampanju prikupljanja sredstava za održavanje petog Festivala alternative i ljevice Šibenik. Odluka da prijatelje festivala zamolimo za pomoć bila je iznuđena, jer je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, preciznije njegovo Vijeće, znatno smanjilo potporu FALIŠ-u i ugrozilo njegov opstanak. Nesvjesno, isto nam je Ministarstvo pomoglo više nego što je htjelo i daleko više nego što smo mi mogli zamisliti. Za, dakle, samo mjesec dana, prikupljeno je – preko internetske indiegogo platforme i direktnim uplatama na žiro račun Udruge FALIŠ – 78.000 kuna ili preko 11.000 dolara!

Više je to, daleko više, od 10.000 kuna, koliko smo od Ministarstva dobili i odlučili vratiti, ali i od ukupne, do sada dobivene potpore iz iste institucije. Podsjećamo, Ministarstvo kulture je za drugo i treće izdanje FALIŠ-a izdvojilo po 20.000 kuna, a za četvrto 25.000. Zbrojimo li i odbijenih 10.000, četiri FALIŠ-a, a prema procjeni Ministarstva, vrijede ukupno 75.000 kuna. Za samo jedan, peti, prijatelji festivala iz Hrvatske, Sjedinjenih Država, Njemačke, Srbije, Malezije, Španjolske, Italije, Nizozemske, Švicarske, Slovenije, Norveške, Austrije, Francuske, Češke, Danske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Belgije, Crne Gore i Švedske, donirali su 78.000 kuna u novcu, ali i ponudili pomoć u različitim uslugama neophodnim za organiziranje FALIŠ-a!

Svima njima, ali i prijateljskim medijima koji su pomogli oglašavanju naše kampanje, možemo, prije svega, reći iskreno i veliko FALA, te obećati bogat programski sadržaj na Maloj loži u Šibeniku, od 6. do 9. rujna, gdje će središnja festivalska tema biti „100 godina Oktobarske revolucije“.

Također, svi koji žele nastaviti pomagati FALIŠ, mogu to i dalje činiti preko interneta – https://www.indiegogo.com/projects/nemoj-da-falis-don-t-fail–2#/ – ili uplatama na žiro račun:

Udruga FALIŠ, Nikole Tesle 1, 22000 Šibenik; IBAN:  HR3324110061120009120 / SWIFT: JADRHR2X; Jadranska banka dd Šibenik; Ante Starčevića 4 22000 Šibenik; Opis plaćanja: Donacija za neprofitnu udrugu Fališ; Poziv na broj primatelja: HR02  2017.

Fala!

Organizatori Festivala alternative i ljevice Šibenik