Hajduk protiv Dinama tri puta za Kup

0
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

Hajduk i Dinamo igrat će finale Hrvatskoga nogometnog kupa za pionire, kadete i juniore u centru svita, Ludbregu. Na teren Podravine prvi će, već u 11 sati, istrčati pioniri Hajduka, koji na dresu nose logo Radio Dalmacije.

U 13 sati predviđen je početak finala kadeta, dok će juniori odmjeriti snage u 16 sati. Nakon toga će svi sudionici završnice mlađih kategorija u 20 sati u Varaždinu nazočiti finalu Europskog kadetskog prvenstva Engleska-Španjolska.

Očekujemo pobjedu i nadamo se da će sve biti dobro. Želimo trofej, derbi je to i pokušat ćemo osvojiti trostruku krunu. Super je što su sve tri generacije u finalu. Povezani smo svi kao klub, kadetima i juniorima je drago kad mi pobijedimo i nadam se da ćemo osvajanjem Kupa i njima podići moral uoči finala. Buđenje je u 8, nešto ćemo doručkovati i onda idemo pobijediti i za Hajduk i za Radio Dalmaciju!, rekao nam je pred polazak u Ludbreg kapetan pionira Hajduka Luka Škaričić.

Sreli smo se u prvenstvu na Poljudu, bilo je 1:1 i pokazali smo da se možemo s njima nositi. Imamo dosta dobar defanzivni blok sa Škaričićem, Gulišijom, Unušićem i Bekavcem, pokušat ćemo ih izblokirati i brzom tranzicijom prema naprijed preko Biuka, Topića i Klarića brzo doći u završnicu te ih tako pokušati kazniti. Protivnika poštujemo, ali nismo njime impresionirani. Dobro ga poznajemo, pripremili smo neka iznenađenja. Imamo plan koji bismo trebali moći sprovesti i nadamo se pozitivnom ishodu. Šanse su podjednake čim je finale, susreću se dvije najbolje ekipe u Hrvatskoj, izjavio je trener “bilih tića” Jure Srzić.

Ova je utakmica kruna naše sezone, iako sam momčad preuzeo tek prije šest mjeseci (od Krešimira Režića, smijenjenog baš nakon poraza od Dinama u prvenstvu na Poljudu, op.a.). Očekivanja su dobra, mislimo da smo konkurentni i da se možemo vrlo dobro suprotstaviti Dinamu. Očekujem otvorenu utakmicu, lijepu za gledanje. S obzirom na vrijeme početka utakmice, vrućina bi mogla nešto poremetiti, ali bez obzira na to očekujem lijepo nadmudrivanje, ustvrdio je tener kadeta Hajduka Siniša Oreščanin koji je, poput trenera juniora Marija Despotovića, nekoliko godina radio u omladinskoj školi Dinama.

Jako smo sretni što ćemo igrati finale. Bilo nam je dosta teško u Osijeku i Bjelovaru pa su dečki sretni što ćemo igrati s Dinamom. Napaljeni su, veseli, sretni, idemo zajedno na put s pionirima i kadetima (juniori Hajduka ove sezone nisu igrali 1. HNL, op.a.), iz utakmice u utakmicu rastemo i sve smo bolji. Dinamo sam trenirao, znam pola njihovih igrača. Pokušat ćemo cijelo vrijeme dominirati, i u posjedu i kada se branimo. A ako napravimo neke greške, djeca će nešto naučiti i to je jedini cilj. Ako odigraju utakmicu kako smo se dogovorili, ja ću biti sretan, naglasio je Despotović.

Iako svi tvrde kako je zadatak mlađih kategorija proizvodnja igrača za prvu momčad a ne osvajanje trofeja, i Hajduk i Dinamo svakako priželjkuju pobjedu u sva tri čina “ludbreškog ludila”.