Kadeti Hajduka tijesno izgubili od Dinama

0
Foto: hajduk.hr

Nakon što je Hajduk u pionirskoj konkurenciji osvojio Hrvatski nogometni kup, to nije uspjelo kadetima koji su izgubili od vršnjaka iz Dinama s 2:3 (1:1).

Sjajno je Hajduk otvorio utakmicu u Ludbregu. Osokoljeni trijumfom bilih tića u pionirskom finalu (2002. godište), kadeti (2000. godište) su već u petoj minuti poveli sjajnom akcijom U-17 reprezentativca Hrvatske Michelea Šege. U 9. minuti lako je moglo biti i 2:0, ali je Brnić nakon prodora po desnoj strani pucao pored vratnice. Dinamo je izjednačio sredinom prvog poluvremena kad je Blagaić srušio Ernsta, a Pršir realizirao kazneni udarac. U 28. su tri Hajdukovca zakasnila na ubačaj Krekovića iz slobodnog udarca. U završnici poluvremena Dinamo je pritisnuo, Baždarić je obranio udarce Pršira i Šipoša, da bi na drugoj strani Blagaić dobro tukao glavom, a Josipović paradom odbio u korner.

Utakmica je usmjerena u 47. minuti kada je Leon Kreković zbog prigovora dobio izravni crveni karton. Samo dvije minute bile su Dinamu dovoljne da preko Marina materijalizira brojčanu prednost. Ali Hajduk se nije predao pa je Šego u 55. minuti tukao izvana, a Josipović obranio. Dvije minute kasnije Blagaić je izjednačio na 2:2 nakon slobodnog udarca koji je izveo Palaversa. Šego je u 59. ubacio, a vratar Dinama izbio ispred Bajića. No u 63. je Dinamo drugi put poveo, loptu je u mrežu s vrha peterca poslao Šipoš. Hajduk je pokušao sve kako bi došao do novog izjednačenja, ali nije uspio. Blizu su bili Bajić i Blagaić u 74. minuti, išli su sami prema vratima Dinama, ali je Bajić, čim je zakoračio u kazneni prostor, pucao preko gola.

Momčad Siniše Oreščanina nastupila je u sljedećem sastavu: Baždarić, Vušković, Karabatić (od 72. Šarić), Ševelj, Radić, Čuić (od 41. Palaversa), Kreković, Brnić (od 41. Rončević), Bajić, Blagaić, Šego.