Počela internetska prodaja ulaznica za 68. Dubrovačke ljetne igre

0

Puštene su u prodaju ulaznice za gotovo trideset glazbenih, dramskih, baletnih i drugih programa koji će biti izvedeni u sklopu 68. Dubrovačkih ljetnih igara.

Igre će se održati od 10. srpnja do 25. kolovoza, a ulaznice su dostupne online na stranicama Igara dubrovnik-festival.hr i preko servisa ulaznice.hr.

Pored ulaznica za dva hvaljena, reprizna dramska naslova Kafetariju u režiji Vinka Brešana i Othella redateljice Ivice Boban, u prodaji su ulaznice za gostujuću predstavu Zagrebačkog kazališta mladih Hinkemann u režiji Igora Vuka Torbice te balet Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Labuđe jezero koreografa i redatelja Vladimira Malakhova. Gledatelji već mogu osigurati i svoje ulaznice za Carminu Buranu koja će ispred Crkve sv. Vlaha 11. srpnja otvoriti glazbeni program 68. Igara, zatim gala koncert sa Simfonijskim orkestrom HRT-a i lanjskim dobitnikom nagrade Orlando Alekseyem Semenenkom kojim će Igre biti zatvorene, ali i za većinu drugih glazbenih programa poput klavirskog recitala lanjskog apsolutnog pobjednika na natjecanju Queen Elisabeth Lukáša Vondráčeka i recitala njegovog ruskog kolege Dmitrija Šiškina. U prodaji su i ulaznice za glazbeno-scenski program posvećen Ludwigu van Beethovenu Ansambla Umberto Giordano, violinski recital Stefana Milenkovića uz pratnju Rohana De Silve, komorni koncert u Dvoru u sklopu kojeg nastupa violinist i violist Nemanja Radulović, zajednički nastup violončelistice Monike Leskovar i gitarista Petrita Çekua, dva koncerta Dubrovačkog simfonijskog orkestra s gostima solistima u atriju Kneževa dvora, program Stare ljubavi na kojem će Tereza Kesovija, uz pratnju klavira i gitare, interpretirati „stare“ pjesnike Fiamenga, Vojnovića, Dedića i druge, hrvatski debut Zare McFarlane koju opisuju kao „najzanimljiviju jazz pjevačicu kakva se već godinama nije pojavila“, a koja će sa svojim kvartetom nastupiti na taraci tvrđave Revelin večer uoči zatvaranja Igara, te brojne druge.

Dubrovačke ljetne igre i ove su godine tradicionalno podržali Ministarstvo kulture RH, Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija te brojni sponzori, kako bi zajedno ostvarili ovaj najprestižniji kulturni događaj u Hrvatskoj, poručili su organizatori.