VIDEO: Udruga Itheom olakšava brige državne mature!

0
Foto: Facebook

Brojimo sitno do prvih ispita državne mature – 6. lipnja se pišu prvi ispiti!
A sigurno među djecom ima netko tko još nije zagrija stolicu, oni koji čekaju zadnji sekundu. Za njih, a i sve ostale Udruga Itheom olakšava brige! Objavili su već šest  videa  kojima pomaže maturantima u pripremi za Državnu maturu  iz hrvatskoga jezika.

Andrea Jović je za Radio Dalmaciju otkrila: ”Često se maturanti žale da im je čitanje zastarjela aktivnost, pa smo odlučili pomoć. Ne samo da njima olakšamo, nego da ih možda i potaknemo da pročitaju djelo, da vide kako smo mi to u njemu pronašli tu neku nit koja nam je poslužila za skeč, da moderniziramo samo djelo. Video nam se učinilo najinteraktivnije. Ako žele nešto zapisati iz edukativnog dijela skeča, mogu uvijek pauzirati, vratiti na početak, itd...”

Ekipa iz Udruge radi to već godinu dana, i već imaju pozitivne reakcije: ”Baš nekidan nam je pričao jedan glumac iz videa da su mu prišle cure iz Vukovara i rekle mu da smo im spasili život videom za ‘Kiklopa’ koji im je svima bauk na državnoj maturi. A i imamo pohvale naših profesorica iz srednjih škola. Oni isto pozivaju svoje učenike da pogledaju skečeve, prepoznale su u njima vrijednost i trud svih nas” – zaključila je Andrea.

Primjer videa je u prilogu!