Dujini anđeli: Osigurajmo sredstava za opremanje i uređenje novih prostora za rehabilitaciju djece – korisnika Udruge Anđeli

0
Foto: Društvene mreže / Facebook

Svi ste pozvani na sudjelovanje u radu projekta Domnius Angelus – Dujini anđeli. Projekt je zamišljen kao partnerski odnos Udruge Anđeli, udruge roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu s teškodama u razvoju, sportsko penjačkog kluba Marulianus, tvrtke Zip – line Solutions i Hrvatske gorske službe spašavanja, stanice Split.

Termin održavanja projekta je 05.05.2018., subota prije svetkovine sv. Duje. Mjesto održavanja je splitska Riva. Trajanje je cijeli dan. Projekt je humanitarne prirode, sa sportskim aspektom te ima za primarni cilj skupljanje sredstava za opremanje i uređenje novih prostora za rehabilitaciju djece – korisnika Udruge Anđeli, koja broji 250 korisnika, dok za sekundarni cilj ima dugoročno održivo smještanje vanjske penjačke stijene u SPK Marulianus, koji ovim dobivaju profil 15-metarske Speed stijene za tredu penjačku olimpijsku disciplinu, koja bi službeno bila prva takva u Hrvatskoj.

Kotizacija po usponu je 50 kn. Naravno, penjač se može popeti i više puta, ovisno o izdašnosti sponzora. Na vrhu stijene penjač treba taknuti zvono koje de označiti da je prikupljeno novih 50 kuna za udrugu Anđeli. Sredstva će biti unaprijed uplaćena na račun Anđela. Uz penjački dio, biti će postavljen i zipline, dužine 72 m. Vožnje de biti po principu dobrotvornog priloga, također za cilj pomoći Udruzi Anđeli, s ciljanom cijenom od 20 kn po vožnji.
Po završetku događaja, Udruga Anđeli će dobiti značajna novčana sredstva za opremanje novog prostora. SPK Marulianus će dobiti stijenu za penjanje te de je iskoristiti kako bi je postavili vani, u okviru stadiona Poljud kao održiv projekt za cijeli grad. HGSS će dobiti penjačku opremu (pojaseve, kacige, karabinere, užad, itd.) koja će im pomoći u daljnjem radu.

Kontakt za prijavu je putem emaila: boris.omrcen@gss.hr ili putem Facebook stranice.