Hrvatska mora osvojiti Trst

0
Foto: Marin Sušić/HKS

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija mora u Trstu pobijediti Italiju, a u nedjelju u Cluju i Rumunjsku, kako bi izborila drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini.

Hrvatska je u prva četiri kola D skupine pobijedila samo Nizozemsku, uz poraze od Italije u Zagrebu, Rumunjske u Zadru i Nizozemske u Rotterdamu. Od četiri reprezentacije tri ulaze u drugi krug, ali i prenose međusobne rezultate. Ivicu Skelina je na mjestu izbornika naslijedio Dražen Anzulović, koji za razliku od Skelina ima na raspolaganju i NBA igrače.

Pred nama su dvije teške utakmice s reprezentacijama od kojih smo izgubili na domaćem terenu. To su nam praktički zadnje šanse da ostanemo u trci za plasman na Svjetsko prvenstvo. Nadam se da ćemo pružiti kvalitetnu igru, dostojnu hrvatske košarkaške reprezentacije. Želim da smo svi zajedno, da ekipa diše kao jedan i da ostavimo srce na parketu. Italija je praktički u istom sastavu kao u Zagrebu, s istim trenerom, neće puno mijenjati stil igre. Spremit ćemo se da znamo u svakom trenutku odgovoriti i pokušamo ostvariti pobjedu, izjavio je Anzulović.

Italija je u Zagrebu pokazala svoju kvalitetu, okrenula minus 17 na plus 16. Talijanska liga je iz godine u godinu sve bolja, imaju dobre euroligaške igrače, tako da nas čeka teška utakmica, ali ja se nadam da ćemo prikazati puno bolju košarku i napraviti dobar posao, rekao je Bojan Bogdanović.