11. biciklijada „Od Branimira do Branimira“ Zadar-Nin-Zadar

0
Foto: pixabay.com

Tradicionalna 11. biciklijada „Od Branimira do Branimira“ Zadar-Nin-Zadar koja je prošle nedjelje odgođena zbog kiše, održat će se u subotu, 13. travnja 2019. godine s početkom u 11 sati.

Start je s Branimirove obale u Zadru. Biciklijada duga oko 35 kilometara koja spaja Branimirovu obalu u Zadru s Branimirovom obalom u Ninu i natrag okupit će još jednom profesionalce i amatere, ali i turiste koji se u to vrijeme zateknu u Zadru.Ono po čemu se ova biciklijada razlikuje od svih ostalih je tradicija dolaska obitelji s djecom na  manifestaciju,

Biciklijada se provodi u sklopu programa Plana za zdravlje Zadarske županije i u cilju poticanja zdravog načina života. Ovom aktivnošću potičemo na kretanje pješačenjem ili biciklizmom budući da je sjedilački način života sve učestaliji, posebno kod mladih koji sve više vremena provode ispred računala. Budući da iz godine u godinu broj sudionika biciklijade raste, očekujemo preko 1000 sudionika. Prije 11 godina kad je krenula ova javno zdravstvena aktivnost bilo je 100-njak biciklista. U Ninu se bicikliste čeka topli obrok kojeg će pripremati kulinarski tim predvođen poznatim kuharom Renatom Kraljevim.