Hrvatska ostvarila i petu pobjedu!

0

U susretu posljednjeg, petog kola B skupine svjetskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj, Kauboji su u Münchenu pobijedili Španjolsku sa 23-19  i na koncu osvojili prvo mjesto u skupini i u drugi krug prenosi maksimalna četiri boda.

‘Kauboji’ su prvi put poveli u 12. minuti (5-4), a minutu poslije stigli su do dva gola prednosti (6-4). Španjolska je izjednačila na 7-7, a tada slijedi furioznih devet minuta i hrvatska serija 5-0 za velikih 12-7. Do poluvremena su Španjolci ipak uspjeli smanjiti na tri gola minusa (13-10).

Hrvatska je s vodstvom od tri gola razlike uspjela izgurati prvu polovicu drugog poluvremena. U 46. minuti smo stigli i do četiri pogotka viška (20-16) i potom imali dvije kontre i jedan puni napad za +5. Nažalost, sve tri prilike smo uprskali. Srećom, ni Španjolci nisu bili uspješni pa smo u posljednjih 10 minuta ušli s velikih 20-16.

Španjolska je četiri minute prije kraja smanjila na minus dva (20-18), no Mandić je zabio za 21-18. Španjolska je brzo uzvratila, a kada je Horvat realizirao sedmerac za tri razlike (22-19) na ulasku u posljednje dvije minute Hrvatska je načinila veliki korak prema pobjedi. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Šipić za 23-19 50 sekundi prije kraja.

Hrvatsku je do pobjede predvodio Zlatko Horvat s osam golova pri čemu je s linije sedam metara imao 5 od 5, Željko Musa je zabio šest golova, Luka Stepančić je dodao tri gola, dok je Marin Šego imao 10 obrana.