Split na Gripama dočekuje Zabok

0
Foto: Ivica Čavka/KK Split

Posljednja utakmica regularnog dijela sezone na Gripama je pred “Žutima“. Split u 21. kolu HT Premijer lige u 19 sati dočekuje Zabok.

Veselim se dobroj utakmici s kvalitetnim protivnikom. Nadam se boljem otvaranju susreta nego što je bio slučaj protiv Vrijednosnica Osijek tako da nam daljnji tijek utakmice bude uz manju potrošnju. Ta potrošnja, naravno, mora biti na visokom nivou, prvenstveno zbog nas. Teško se uvijek vaditi kad u startu kreneš s minusom. Zadnji put je dobro završilo, ali neće to uvijek biti izvedivo. Moramo neke stvari korigirati, vjerujem da će već protiv Zaboka biti bolje, rekao je trener Splita Ante Grgurević.

Zabok igra lijepu košarku s dosta dodavanja. Svih pet igrača je sposobno pogoditi tricu što zahtijeva malo drugačiji pristup u obrani. Dobro su vođeni, dobro posloženi. Igraju kvalitetno i sa samopouzdanjem. Imali su dobrih pobjeda ove sezone, dobro im ide. Tamo je i naš bivši igrač Roko Galić, radili smo zajedno par godina. Dobro igra ovu sezonu, ima dosta minuta. Nitko nije postao igrač bez da igra. Važan je za momčad i odgovara mu taj stil igre, dodao je Grgurević.

Par igrača je bilo bez treninga. Priključio nam se Omrčen, kojem čestitam na povratku. Ovog tjedna smo priključili našeg kadeta Antu Perkušića, zanimalo nas je što nam može dati i iznimno sam zadovoljan onim što je pokazao. Već igra za juniore a još je kadet, dobro je da ima takve djece. Što se tiče same utakmice protiv Zaboka trebali bi imati prednosti pod košem. Naša vanjska linija ima dosta talenta i kvalitete, ali to moramo pokazati na terenu. Ne smijemo igrati u poluritmu, treba zadovoljiti razinu intenziteta u kojoj funkcioniramo dobro. Moramo biti koncentrirani na ono što se dogovorimo kako bi naš kvalitet došao do izražaja. Vjerujem u dobru predstavu i dobar ishod, zaključio je Grgurević.