13. Tjedan restorana – najukusniji „tjedan“ u godini!

0

Ima li ljepšeg načina da proslavimo dolazak proljeća od uživanja u fantastičnim jelima uz ugodno društvo? Kada to možemo svaki dan i to po cijeni od samo 100 kuna, život odmah postaje ljepši!

Najposjećenija gastro manifestacija Tjedan restorana održat će se u periodu od 07. do 16. listopada 2016. godine, a sudjelovat će restorani s područja cijele Hrvatske. 84 restorana provjerene kvalitete potruditi će se da punih 10 dana uživamo, slavimo, veselimo se i biramo. A izabrati nam neće biti tako lako jer birati ćemo između 756 predjela, glavnih jela i deserta, uz uključenu čašu vina ili aperitiv. Jelovnici svih restorana sudionika manifestacije objavljeni su na web stranici Tjedna restorana http://www.tjedanrestorana.com/restorani

Tjedan restorana – tjedan druženja, smijeha i visoke gastronomije

Manifestacija Tjedan restorana već je šestu godinu za redom omiljen kod onih koji vole uživati u pravoj gastronomiji. Doživljava je se ne samo kao priliku da se posjete oni restorani koje tijekom godine niste u mogućnosti posjetiti, već je postala simbol za razdoblje kada svi organiziraju ugodna druženja s obitelji ili s prijateljima uz izvrsnu hranu. Svake je godine sve popularnija, a restorani su popunjeni do posljednjeg mjesta.

„Na Koktel u Hotel“

Hoteli visoke kategorije uključuju se u akciju Tjedan restorana sa svojim hotelskim barovima. Pod sloganom “Na Koktel u Hotel”, za vrijeme trajanja Tjedna restorana Hrvatska, hotelski će barovi svakog dana 100 minuta, od 18.00 do 19.40 sati, nuditi koktele po promotivnim cijenama od 20 – 25 kn. Trend ispijanja koktela prije večere tako približavamo hrvatskoj publici, a ovog puta u akciji sudjeluju: Esplanade Zagreb Hotel (Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar), Hotel Arcotel Allegra Zagreb (Joe’s Bar), Sheraton Zagreb Hotel (Cafe Imperial i Piano bar), Hotel Westin Zagreb (Diana Bar), Antunović Hotel (Joe’s Bar), Hoteli Baška Voda, (Del Posto restaurant & bar).

Malo više o Tjednu restorana Hrvatska

84 restorana sudionika koji zadovoljavaju stroge kriterije organizatora u navedenom razdoblju gostima nude posebno osmišljene jelovnike. Svaki jelovnik je slijed od tri jela (predjelo, glavno jelo i desert) po fiksnoj cijeni od 100 kn. Većina restorana u ponudu uključuje aperitiv ili čašu vina. Vrijednost ponuđenih jela u redovitoj je ponudi minimalno 50% veća.

Manifestacija Tjedan restorana inspirirana je sličnim akcijama koje se održavaju u svjetskim metropolama poput New Yorka i Londona, čiji cilj je omogućiti što većem broju građana posjet restoranima, promocija restoranske kulture, poticanje interakcije ugostitelja i posjetitelja restorana te oživljavanje gastro scene Hrvatske. Pregled svih jelovnika i telefonske brojeve za rezervacije možete pogledati na web stranici http://www.tjedanrestorana.com/restorani

Dobar tek i živjeli!

Popis restorana u Dalmaciji:

Baška voda

Del Posto Restaurant & Wine Bar

Dubrovnik

Dyster & sushi bar ”Bota”

Kaštel Stari

Stalla

Omiš

Kaštil Slanica

Pag

Na Tale

Split

Conlemani – Le Meridien Lav Split

De Belly

Oyster & sushi bar ”Bota”

Split fine dining since 1921. (Hotel „Park“)

Srebreno

Galante Sushi & Lounge