16. biciklijada u Jelsi

0
Foto: PR

U subotu, 28. rujna 2019. godine u mjestu Jelsa na otoku Hvaru, s početkom u 11 sati, održati će se tradicionalna 16. biciklijada koju priređuje Rotary klub Hvar.

Ovo je već šesta biciklijada s kojom Rotarijanci financiraju 3 stipendije učenika/studenata lošijeg imovnog stanja s otoka Hvara, ukupnog iznosa 33.000 kn (10 mjeseci po 1.100 kn po studentu). Biciklijadom se promiču poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama s naglaskom na obvezu nošenja kacige kao i upoznavanje s drugim prometnim propisima. Izgrađuje se sportski duh i druženje osnovnoškolaca i srednjoškolaca otoka Hvara, a povremeno i Brača (i ove godine se očekuju brački školaraci. Promiče se zdrav način življenja te stvara novi turistički proizvod korištenjem poljskih i drugih puteva otoka Hvara.

Evo i programa Biciklijade 2019. «Biciklom do stipendija 6»:
Subota, 28.09.2019.
09.00 polazak sudionika iz Hvara – Dolac
09.30 polazak sudionika iz Starog Grada – autob. postaja
09.30 registracija sudionika u Jelsi – Pjaca
-prodaja maica i lutrije
11.00 START (svi sudionici u grupi) – Riva Jelsa
nastup najmlađih biciklista
11.45 CILJ – Riva Jelsa
plesni nastup djece iz Vrtića
12.30 prigodna zakuska za sve sudionike
natjecanje u disciplini «tko sporije»
objava sponzora biciklijade 2019.
izvlačenje prigodne lutrije
14.00 odlazak kamiona i autobusa za Stari Grad i Hvar – parkiralište

Napomene:
1. «Biciklijada» nema natjecateljski karakter već je koncipirana na sloganu „važno je sudjelovati“.
2. Start i cilj biciklijade je u Jelsi na Rivi, a staza vodi starom cestom do mjesta Svirče (ne ulazi se u samo mjesto) i Vrbanj (gdje će kod AMK biti postaja sa osvježavajućim napicima) do Vrboske pa dalje preko Vitarnje do Jelse. Ukupna dužina staze je oko 14 km (srednje teška staza).
3. U disciplini «TKO SPORIJE» nastupaju po trojica najboljih natjecatelja iz svakog razreda odabrani prednatjecanjem u školama. Pobjednici osvajaju jednodnevni izlet za cijeli razred vrijednosti 2.500,00 kuna.
4. Zbog sigurnosti u prometu sudionici moraju imati tehnički ispravne bicikle te zakonom propisanu opremu (zaštitne kacige).
5. Sudionici prigodom registracije uplatom od 50,00 kn dobivaju T-majicu sa logom akcije i prigodnu zakusku.
6. Lutrija će biti u slobodnoj prodaji po cijeni od 20,00 kn.