72 sata bez kompromisa – na Rivi koncert za Sigurnu kuću

0

Ovoga vikenda održava se velika volonterska akcija 72 sata bez kompromisa. Riječ je o najvećoj volonterskoj akciji u Hrvatskoj koja je prije 3 godine krenula upravo iz Splita, a danas u njoj sudjeluju i Zagreb, Dubrovnik, Osijek, Zadar i Sinj.

Ove godine u Splitu volontira više od 600 mladih, a u cijeloj Hrvatskoj više od 2000. Akciju organiziraju udruge SKAC_St, SKAC Palma, SKAC_Du, SKAC Osijek i Pastoral mladih Zadarske nadbiskupije.

Mladi vrijedno rade. Čiste okoliš, rade makeover štićenicima Caritasa i Sigurne kuće, sudjeluju u kreativnim radionicama…

Svoje dojmove prenijela nam je volonterka Klara: Prijavila sam se na projekt jer mi se činilo predobro pomoći ljudima kojima je to potrebno. Danas smo u sjemeništu čistili okoliš zajedno sa sjemeništarcima. Danas još idemo u Dječji dom Maestral. Tamo ćemo se družiti s djecom i onda idemo na koncert na Rivu.

U sklopu akcije večeras će se na splitskoj Rivi održati veliki humanitarni koncert za Sigurnu kuću. Sigurna kuća sklonište je za žene i djecu koji su žrtve obiteljskog nasilja te im pruža pomoć na svim razinama, od materijalne do psihološke i duhovne pomoći. Problem s kojim se često suočavaju ograničeni su kapaciteti u odnosu na potrebe žena koje im se obraćaju za pomoć. Stoga će im i ova akcija biti od velike pomoći.

Koncert počinje večeras u 20:15 sati, a nastupaju klapa Ankora, klapa Pasika i bend Aura.

Dođite večeras na Rivu, podržite mlade volontere i dajte svoj doprinos za splitsku Sigurnu kuću.