Zadar dočekuje Cedevitu i nada se sedmoj pobjedi

0

Košarkaši Zadra u 17. kolu ABA lige u 17.00 sati dočekuju hrvatskog prvaka Cedevitu.

To će biti njihov treći međusobni susret ove sezone,a prethodna dva dobila je momčad iz Zagreba. Zadrani u regionalnom natjecanju imaju za sada šest pobjeda i 10 poraza, dok je Cedevita na omjeru 11-5 i realno je očekivati njihov ulazak u doigravanje.

“Cedevita je uz Crvenu Zvezdu po individualnoj kvaliteti igrača najbolja momčad ABA lige. Mi smo nedavno u domaćem prvenstvu s njima odigrali neizvjesnu utakmicu, ali tada za njih nije nastupilo čak 7 igrača koji će sada biti u njihovom sastavu. Cedevita ima nevjerojatnu širinu i favoriti su u toj utakmici. Što se tiče moje momčadi moramo pokazati htjenje, borbenost, ako moramo ‘poginuti’ onda moramo ‘poginuti muški’. Pristup mora biti kao u domaćoj utakmici protiv Budućnosti, moramo dati sto posto od sebe i u tom slučaju ću biti zadovoljan čak ako i ne pobijedimo”, kazao je trener Zadra Neven Plantak.

“Nijednu utakmicu se ne smije olako shvatiti. To je prvo što treba svaki od profesionalaca naučiti jer utakmica je trenutak kada svatko od nas pred publikom pokazuje ono što radi i sigurno da svatko želi ostaviti dobar dojam. Barem bi tako trebalo biti. Zadar je za nas neugodan protivnik i to ne samo za nas nego za svakoga u Zadru. Treba respektirati tu momčad i svakako zadarsku publiku. Opomena nam može biti Budućnost, koja je prije dva kola tamo izgubila, a i naša zadnja utakmica sa Zadrom u A-1 ligi, koju smo dobili tek u zadnjim sekundama”, izjavio je trener Cedevite Veljko Mršić.