Šibensko prihvatilište za beskućnike dobilo kuhinju

0
Foto: peter-hopwood.com

U Šibeniku su upravo završeni građevinski radovi u potkrovlju prihvatilišta za beskućnike otvorenog još prije dvije godine.

Trenutno je tamo zbrinuto 10-ak osoba , a ovim radovima proširen je njegov kapacitet. Danas je prihvatilište, nekadašnju staru katnicu , obišao šibenski gradonačelnik, Željko Burić i uvjerio se kako u ove hladne dane u Gradu nema ljudi koji žive na ulici:
U prvoj fazi je adaptiran i uređen suteren koji je primio 10-ak potrebitih. Ima još 5-6 ljudi, od kojih su 4 žene, no potreban je i njihov pristanak da bi ih se zbrinulo. Nastavili smo s radovima na tom prostoru što je obuhvatilo i krovište i fasadu , ali i uređenje drugog kata, koji je sad upravo u završnoj fazi. Donirali smo i kuhinju vrijednu oko 13 tisuća kuna  potrebnu  za funkcioniranje te etaže.Radi se o vrlo kvalitetnom , grijanom i lijepo opremljenom prostoru.

Grad Šibenik svake godine iz proračuna izdvaja 100 tisuća kuna za ovaj projekt, no nedostaje oprema za sanitarni prostor, te je ravnatelj Caritasa šibenske biskupije ,Miljenko Jukić pozvao donatore da pomognu darujući potrebni materijal i namještaj.