Hrvatska posljednja na China Cupu

0

U susretu za treće mjesto na China Cupu u Naningu, hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je nakon jedanaesteraca od Kine.

Nakon 90 minuta igre bilo je 1:1. Hrvatska je povela u 36. minuti preko Luke Ivanušeca kojemu je asistirao Fran Tudor,dok su domaćini izjednačili minutu prije kraja preko Jingbina. U ruletu penala bolje su se snašli Kinezi koji su od pet realizirali četiri, dok su naši reprezentativci zabili tri (Pivarić, Ozobić, Juranović) i promašili dva jedanaesterca (Perošević, Mišić).

Hrvatska: Prskalo, Pivarić, Datković, Filipović, Juranović, Antolić (od 65′ Perošević), Mišić, Barišić (od 90+1′ Ozobić), Ivanušec (od 80′ Matas), Tudor (od 68′ Šitum), Marić (od 46′ Andrijašević).

“Tužni smo jer nam je izmaknula pobjeda koju smo po svemu prikazanome zaslužili. Naši su igrači bili bolji tijekom svih 90 minuta, bili smo dosta agresivni, imali smo čiste situacije, a Kinezi se gotovo i nisu približili našem golu. Moramo uzeti u obzir da je iza nas dugačak put, razdoblje prilagodbe na ovdašnje vrijeme te da su nam igrači stigli praktično nakon odmora, ali svojski su se trudili u obje utakmice i pokazali razdoblja vrlo dobre igre. Tim više mi je žao što u jedanaestercima nisu nagrađeni pobjedom. Ipak, bit će to lijepa uspomena i dobro iskustvo za sve igrače”, kazao je izbornik Ante Čačić za hns-cff.hr.

Finale China Cupa sutra (nedjelja) u 08.35 sati igraju Čile i Island.