Kauboji protiv Bjelorusije za treću pobjedu u nizu

0
Foto: Hrvatski rukometni savez

Hrvatska rukometna reprezentacija u 3. kolu skupine C Svjetskog prvenstva u Francuskoj u 20.45 sati igra protiv Bjelorusije.

Nakon trijumfa nad Saudijskom Arabijom i Mađarskom, izabranici Željka Babića veliki su favoriti u večerašnjem dvoboju. Najbolji bjeloruski rukometaš Sergej Rutenka oprostio se od aktivnog igranja, tako da je reprezentacija znatno oslabljenja. Na stratu su doživjeli šokantan poraz od Čilea, a onda su s tri gola razlike dobili Saudijce.

”Nema euforije nakon pobjede na Mađarskom. Svaka utakmica je za nas teška. Imamo dosta oscilacija i nadam se da će ih biti sve manje. Bjelorusija se dobro opekla i htjet će sigurno protiv jačih momčadi vratiti bodove. Izbornik Babić ih jako dobro poznaje, a i igrali smo s njima u Poljskoj gdje smo lagano dobili.Oni su dobra momčad koja ima igrače iz uglavnom dva kluba. Imaju fantastičnog kružnog napadača iz Francuske koji im je možda i najbolji igrač tako da ćemo se ponovno morati baviti pivotima kao i protiv Mađarske”, kazao je uoči utakmice trener naše reprezentacije Petar Metličić.