Uskoro se raspisuje natječaj za sanaciju Karepovca, stanovnici prosvjeduju ispred Banovine

0

U  četvrtak, 23.veljače će se u Splitu održati tematska sjednica Gradskog vijeća s jednom točkom dnevnog reda, a to je sanacija splitskog odlagališta otpada Karepovac.

Uoči početka sjednice , stanovnici Karepovca prosvjedovat će ispred zgrade Banovine ne bi li im vijećnici dali podršku u njihovim zahtjevima:
Podijelit ćemo materijale sa našim zahtjevima svim vijećnicima i pokušati dobiti njihovu podršku. Tražimo da se hitno krene u sanaciju odlagališta bez kompostane i sortnirnice i da se raskinu ugovori s drugim gradovima i općinama o odlaganju njihovog smeća, jer nema nijednog razloga da građani Splita budu taoci tuđeg smeća.

U Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost  održan je operativni sastanak na kojem se usaglašavao tekst javnog poziva i potrebne dokumentacije za sanaciju Karepovca:
Prošli smo sve stavke, još neke dileme moramo riješit kroz idući tjedan, ali iza 3.ili 4. ožujka bi sve trebalo biti spremno za objavu javnog natječaja. U sanaciju Karepovca se ide u svakom slučaju, a ovo je natječaj za prvu fazu sanacije koja obuhvaća izradu sanitarne deponije i preslagivanje otpada.

Hoće li Grad stići raspisati natječaj, odabrati izvođača i oformiti gradilište do 25.travnja do kada vrijedi građevinska dozvola, Cokarić odgovara:
Naći ćemo način da dozvola bude aktivna, ne moramo sad o tome.