Zadar dočekuje Jolly

0

Derbi Hrvatske košarkaške lige u 18.00 sati u dvorani “Krešimira Ćosića” igraju Zadar i Jolly.

Šibenčani su u puno boljoj situaciji jer imaju 15 pobjeda i tek dva poraza dok je Zadar na omjeru 10-7, a opterećen je i sa borbom za ostanak u ABA ligi.

“Jolly je jedna jako dobra momčad i to dokazuju svojim igrama kroz cijelu sezonu. Svoju kvalitetu su pokazali i na nedavnoj završnici Kupa gdje su svladali Cibonu i zaigrali finale. Za jednog A-1 ligaša imaju popriličnu širinu, a osim toga radi se o izrazito iskusnoj momčadi s vrlo kvalitetnim pojedincima. Svjesni smo da ovo neće biti nimalo laka utakmica. Na nama je da s novim žarom izađemo na teren i odigramo na visokom nivou ovu utakmicu koja nam je izuzetno važna. Sigurno da je Jolly trenutno u boljoj situaciji, s obzirom da ne mora igrati utakmice svaka dva dana, ali nemamo se pravo žaliti. To je život profesionalca. Na nama je da ostanemo kompaktni, čvrsti i odlučni”, rekao je trener Zadra Aramis Naglić.

“Sigurno je da će biti teško. Zadar u posljednje vrijeme igra na jednom visokom nivou, promijenili su način igre a imaju i široku rotaciju sa Ramljakom, Bašićem i Frankeom. To će biti jedna sasvim drugačija utakmica od prije tri mjeseca kada smo ih nadigrali na Baldekinu. Oni u ovaj susret ulaze kao favoriti,a mi ćemo pokušati biti na nekom svom maksimumu i tako doći u priliku za pobjedu. Pritiska nemamo,želja nam je ući u egal završnicu i tu tražiti šansu”, rekao je trener Jollya Ivan Velić.