Novo vrijeme Apfel u polufinalu s Nacionalom!

0
Foto: Radio Dalmacija

Domaćin završnog turnira Hrvatskoga malonogometnog kupa, Novo vrijeme Apfel, kompletirao je listu polufinalista pobjedom protiv dubrovačkog Squarea sa 7:2 (3:2).

Square je nakon prošlotjednog poraza od Split Tommya na Gripama (3:7) smijenio trenera Marinka Mavrovića, pa je momčad vodio Mato Cvjetković. Njegova je momčad teško živjela u otvaranju utakmice. Makarani su poveli nakon 68 sekundi igre kad je Nejc Hozjan s 9 metara pogodio donji desni kut Turuka na oduševljenje punih tribina. Na isteku pete minute Vlado Andrijašević je u svom prvom dodiru s loptom proigravanje kapetana Vukovića pretvorio u 2:0 za Novo vrijeme Apfel. Iskoristili su domaćini na najbolji način vjetar u leđa svojih navijača i došli do značajne prednosti.

Igra se nakon toga primirila, Square je uspostavio ravnotežu, a onda se u trideset sekundi sve vratilo na početak. Turuk je ispucao loptu sa svog gola, Rezo je išao na nju, kao i domaći igrač Musinov, upisan je autogol Musinova iako se čini da je Rezo ipak dirnuo loptu i prevario Baškovića.  U sljedećoj akciji slična situacija, samo što je Andrijašević prebacio glavom loptu unatrag prema vlastitom golu, iznenadio Baškovića i Square je izjednačio. Pet minuta prije poluvremena obje su momčadi iskoristile bonus od 5 akumuliranih prekršaja. Poklon Makaranima dao je Šimunović nepotrebnim prekršajem na Eduardu pred protivničkim golom. Kazneni udarac s 10 metara izveo je Kazazić u donji lijevi kut Turuka za 3:2.

Pitanje pobjednika riješeno je sredinom drugog poluvremena. U 28. minuti je udarac Hozjana s lijevog krila lijevom nogom blokirao Tikvica, a Slovenac je desnicom iz voleja poslao odbijenu loptu u suprotni, donji lijevi kut Turuka za 4:2. 11 minuta prije kraja kontru Hozjana i Kazazića zaključio je Eduardo za 5:2. Pozvao je Cvjetković minutu odmora, uveo petog igrača umjesto vratara. Tenzije su bile visoke, policija je izvela jednog dubrovačkog navijača, a zbog ulaska u teren s klupe žute kartone dobili su pričuvni vratar domaćih Elvis Perković (inače policajac) i reprezentativac Squarea Maro Đuraš. U jeku dubrovačkih napada, Brazilac Eduardo je iz dvije kontre pečatirao plasman u polufinale.

Atmosferu su pred utakmicu i u minutama odmora svojim nastupom dodatno zagrijale Spalatine splitskog plesnog kluba Noa. Još vatrenije bit će svakako u subotu (polufinala u 19 i 21 sat) i nedjelju (finale u 19 sati), no već nakon prvog dana možemo ustvrditi kako je Makarska sjajan domaćin završnog turnira Hrvatskoga malonogometnog kupa.