Protivnici obaveznog cijepljenja djece prosvjeduju u nedjelju u Splitu i Zagrebu

0

U Splitu i Zagrebu održat će se mirni prosvjed u nedjelju, 9.travnja. Prosvjede organzira više građanskih inicijativa, protivnika obaveznog cijepljenja djece.

Prosvjed će se u Splitu održati u 11 sati ispred zgrade HNK-a. Građanska inicijativa “Stop obaveznom cijepljenju u RH”  traži doslovnu primjenu Pravilnika o načinima imunizacije koji podrazumijeva informirani pristanak roditelja,  koji žele biti upoznati sa svim nuspojavama i kontraindikacijama, te testiranje na preosjetljivost na sastojke cjepiva. Članica inicijative  Miroslava Perasović Bakić:
Tražimo pravo izbora prema uzoru na 18 država EU, tražimo da možemo sami odlučivati  o daljenjem cijepljenju djece nakon nekakvih nuspojava. Na prosvjedu će biti transparenata i govora, ali i onog teškog dijela kad ćemo javnost upoznati s osobnim pričama članova inicijative o oboljeloj djeci  nakon njihova cijepljenja.

Roditelji te djece traže pravo na izbor,rekla nam je Perasović Bakić:
Nažalost događa se to da se te roditelji ,koji imaju jedno ili dvoje djece koja su imala neku nuspojavu, zakonski prisiljava na daljnje cijepljenje.

Incijativa traži i da grad Split poništi odluku da se u dječje vrtiće ne mogu upisati djeca roditelja koji odbijaju cijepljenje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Traže doslovnu primjenu pravilnika o načinima imunizacije:
perasovic_protiv
rekla nam je članica građanske inicijative Stop obaveznom cijepljenju u RH Miroslava Perasović Bakić:
perasovic_trazimo

Incijativa traži i da grad Split poništi odluku da se u dječje vrtiće ne mogu upisati djeca roditelja koji odbijaju cijepljenje.