Hajduk kontra Splita

0

Nakon 45 dana Hajduk ponovno otvara vrata svog stadiona. Dvije utakmice bez publike su odrađene, a Bijeli u 20.00 sati u okviru 30. kola MAXtv dočekuju momčad Splita.

Bijeli su ove sezone igrali tri puta u prvenstvu protiv susjeda iz Parka mladeži. U prva dva ogleda Hajduk je slavio (1:0 i 2:1), dok je u posljednjem dvoboju rezultat bio 1:1. Split se trenutno nalazi na pretposljednjem mjestu prvenstvene ljestvice sa 17 osvojenih bodova, a u dosadašnjih 29 kola Crveni su ostvarili tri pobjede, osam neriješenih rezultata, dok su u 18 utakmica upisali poraz. Ove sezone su Hajduk i Split igrali i u Kupu,a Crveni su slavili nakon produžetka.

“Split igra u formaciji 3-5-2, vrlo disciplinirano. Ako ljudi misle da će nam biti jednostavno varaju se. Mi smo adrenalin ispraznili protiv Dinama, a morat ćemo i dobro izabrati igrače koji će biti spremni za Split. S druge strane Split vrlo malo riskira, igra na protivničku pogrešku. Ako im daš priliku iskoristit će je na sve moguće načine. Moramo biti oprezni.To je momčad koja te pusti da igraš. Morat ćemo se mnogo kretati da bismo pomaknuli našu obrambenu liniju. U tome je ključ utakmice”, rekao je trener Hajduka Joan Carillo.

“Gradski derbi je uvijek težak. Pogotovo zadnjih par utakmica ali puni smo samopouzdanja. Igramo ponovno pred navijačima, biti ćemo motivirani i idemo pobijediti.Puno smo kvalitetnija momčad što pokazuje i tablica”, riječi su kapetana Hajduka Zorana Nižića.

“Drago mi je da u kratkom vremenu imamo drugi derbi s Hajdukom. Želimo ponoviti onu prvu utakmicu. Radimo dobro i želimo pokazati kvalitetnu igru. Od igrača ću tražiti raspored na terenu i koncentraciju. Pričamo dosta o efikasnosti, okrećemo na šalu to što ne možemo zabiti. I veće momčadi od nas ne mogu zabiti. Gledamo i analiziramo protivnika. Hajduk je trijumfom protiv Dinama pokazao da je u formi i neće nam biti lako. Igraju pred svojim navijačima i znamo što nas čeka”, kazao je trener Splita Bruno Akrapović. .