Hrvatske rukometašice gostuju u Celju

0

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u 18.00 sati u Celju igra protiv Slovenije uzvratni susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj.

U prvoj utakmici u Osijeku izabranice Gorana Mrđena poražene su 23:28, te će u Celju morati loviti zaostatak od pet pogodaka za plasman na svjetsku smotru.

Izbornik Mrđen svjestan je kako reprezentaciju očekuje težak zadatak, ali vjeruje da mogu popraviti igru i pomrsiti račune Slovenkama.

”Zajedno s igračicama smo konstatirali da smo u prvoj utakmici promašili previše prilika. U tom dvoboju smo po svemu sudeći trebali ostati neporaženi, ali smo sami krivi za sve propuštene prilike i greške koje smo napravili. Dobar dio utakmice osjetila se neuigranost unutar, ali to je upravo ono na čemu smo radili kroz ovih pet treninga. Uz to, analizirali smo Sloveniju i očekujem da će nam se ti određeni segmenti igre popraviti u uzvratu. Želja i motiv su i dalje tu. Idemo u Sloveniju pobijediti, a s koliko i kako to ne znamo. Znamo samo da ne odustajemo od plasmana na Svjetsko prvenstvo.”

Hrvatske rukometašice reprezentativnu akciju zaključit će prijateljskom utakmicom protiv Srbije, 16. lipnja, u Virovitici u sklopu obilježavanja 60. obljetnice Svjetskog prvenstva za žene kojemu je Virovitica 1957. bila jedan od domaćina.