Hrvatska bolja od Švicarske na startu kvalifikacija za EP

0
Foto: 1080plus.com

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija pobijedila je Švicarsku sa 32:28 u susretu prvog kola skupine 1 kvalifikacija za Europsko prvenstvo, koje će se održati u Francuskoj od 29. studenog do 16. prosinca. Marijeta Vidak je postigla sedam pogodaka, a po pet su dodale Žana Marić i Aneta Benko.

“Švicarke nisu došle ovdje odigrati, one su došle pobijediti i bile su uvjerene da će slaviti s obzirom na sve što je nas pratilo. Praktički smo imali dva i pol treninga. One su u ovom sastavu četiri godine i to je najveća prednost u odnosu na nas. Zadovoljstvo je tu s ova dva boda jer u kvalifikacijama nitko ne pita koliko je dobro ili loše nego koliko bodova imate.Slijedi nam utakicus Ukrajinom. Odmah ću  pogledati utakmicu Norveška – Ukrajina i vidjeti što i kako”, kzao je izbornik Nenad Šoštarić.

Ivana Kapitanović u ključnim trenucima prvog poluvremena je zaključala svoja vrata, a na kraju je upisala deset obrana: ”Zadovoljna sam sa 20 minuta prvog poluvremena. Krenule smo loše u susret, a onda smo se digle i napravile preokret. Drugo poluvrijeme smo pale. Naime, brzo smo završavale napade, nismo se dobro vraćale u obranu i nismo bile dovoljno agresivne. Tu nas je Švicarska sustigla i smanjila na minus dva. Tako da nisam potpuno zadovoljna igrom, ali iza nas su tek tri treninga i tek smo se okupile s novim izbornikom. Nadam se da ćemo ove greške popraviti do Ukrajine. Idemo u Ukrajinu po pobjedu ali moramo ispraviti loše dijelove.”

Utakmicu drugog kola kvalifikacija Hrvatska će igrati u nedjelju u 18 sati protiv Ukrajine u Sumiju.