Košarkaši Splita na startu nove sezone dočekuju Zrinjski

0

Košarkaši Splita jedini su hrvatski predstavnici u novo osnovanoj ABA ligi 2.

Splićani su tražili što više utakmica u sezoni i nakon odustajanja od kvalifikacija za FIBA Ligu prvaka, donešena je odluka o nastupu u ABA ligi 2. Osim u tom regionalnom natjecanju, Žuti s Gripa će nastupati u prvenstvu i Kupu Hrvatske tako da će trener Ivica Skelin moći pružiti priliku svim igračima. Prvu utakmicu u novoj sezoni Splićani igraju u sriijedu u 18 sati na Gripama protiv Zrinjskog iz Mostara.

“Nadam se da ćemo biti agresivniji nego lani, pomladili smo momčad. Nema Subotića i Dijana, tu su Marčinković iz Zagreba i Scott iz Jollya, pojačanje u reketu je Mario Špaleta koji u Zadru nije puno igrao. Tu je i organizator igre Marin Vručinić. Ove sezone imamo puno veći broj utakmica i mislim da smo spremni. Svi s nestrpljenjem čekamo početak. Zrinjski je dosta iskusna momčad. Izdojimo Princa koji je igrao u Ciboni, Šutalo i Ramljak su bili u Zadru, Milićević U Kvarneru. Vole igrati u svom ritmu, nadigravaju se, teže kontroliranoj košarci. Cilj je da od početka nametnemo svoj ritam i tako dođemo do većeg broja laganih koševa”, kazao je trener Splita Ivica Skelin.

U ABA ligi 2 su po tri predstavnika Srbije Dynamic VIP PAY Beograd, Vršac i Borac iz Čačka, te Slovenije Krka, Rogaška i Sixt Primorska Koper, zatim po dva iz Crne Gore Teodo Tivat i Lovćen 1947 Cetinje te iz BIH Zrinjski i Bosna Sarajevo i po jedan predstavniik Makedonije AV Ohrid i Hrvatske Split. Pobjednik ABA lige 2 sljedeće sezone osigurava pravo nastupa u prvoj ABA ligi.