Na Gripama Split protiv Alkara

0
Foto: pixabay.com

Košarkaši Splita su u petak navečer nakon tri produžetka na Gripama svladali sarajevsku Bosnu u 6. kolu druge ABA lige.

Bio je to prvi dvoboj bivših europskih prvaka nakon gotovo tri desetljeća. Split će samo četrdesetak sati kasnije, večeras u 18 sati, također na Gripama, igrati dalmatinski derbi 7. kola hrvatske Premijer lige sa sinjskim Alkarom.

“To je utakmica koju moramo dobiti i nikakvog opravdanja nema. Alkar ima nekoliko kvalitetnih igrača na koje treba pripaziti ali sve ovisi o nama. pristup mora biti pravi i ako tako bude vjerujem u pobjedu. Neće nam igrati Mateo Kedžo i Domagoj Kanaet zbog ozljeda”, kazao je trener splita Ivica Skelin.

Alkar ima dvije pobjede i četiri poraza, Split također ima dvije pobjede, ali uz tri poraza. Alkar nije toliko kvalitetan kao prije dvije-tri sezone kada je igrao Ligu za prvaka, ali je tradicionalno borben i čvrst protivnik. Pobjeda protiv Jazina prije tjedan dana u Sinju uz veliki preokret u zadnjoj četvrtini bila je od iznimne važnosti za Alkar koji rasterećen dolazi na Gripe.

“Svjesni smo kvalitete Splita i oni su u ovoj utakmici favoriti. Na nama je da damo sve od sebe pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Očekujemo i podršku naših navijača, tako je uvijek kada Alkar dolazi na Gripe”, riječi su trenera Alkara Domagoja Kujundžića, koji je dugo vremena proveo na Gripama kao trener u mlađim kategorijama ali i seniroskoj momčadi.