Trogir dobio mobilno reciklažno dvorište

0

Grad Trogir dobio je mobilno reciklažno dvorište. Radi se o pokretnoj jedinici koja služi odvojenom prikupljanju i skladištenju manjih količina posebnih vrsta otpada iz kućanstva.

Otpad je potrebno prethodno razvrstati i u prikladnoj ambalaži može ga se predati u reciklažno dvorište, pri čemu je potrebno imati osobni identifikacijski dokument te posljednji plaćeni račun za komunalne usluge, prema uputama djelatnika Trogir Holdinga.

Ovo reciklažno dvorište jedan je od osnovnih koraka pri rješavanju problema odlaganja otpada u Trogiru. Osim toga, počeli smo sa saniranjem divljih deponija, a inzistirat ćemo na tome da trajno rješenje za naš grad bude županijsko odlagalište otpada, istaknuo je gradonačelnik Ante Bilić.

Mobilno reciklažno dvorište mijenjat će lokacije po unaprijed zadanom rasporedu za svaki mjesec, pa je tako još danas i sutra u MO Plano (igralište društveni dom), od 30. studenog do 2. prosinca na Čiovu (PŠU Banj), od 7. do 9. prosinca u MO Travarica (Soline), a od 14. do 16. prosinca u MO Žedno (kod groblja). Radno vrijeme je četvrtkom i petkom od 12-16 h, a subotom od 8-12h.