ABA: Zadar u Beogradu kod branitelja naslova

0

Košarkaši Zadra u 16. kolu regionalne ABA lige u 15.00 sati u dvorani Pionir igraju protiv Crvene Zvezde koja se nalazi na trećem mjestu prvenstvene ljestvice s 11 pobjeda i 4 poraza.

Momčad iz Beograda je u prošlom kolu uvjerljivo poražena u Podgorici od Budućnosti tako da im je današnji ogled izuzetno važan. Zadar je u nizu od tri poraza a realno je očekivati i četvrti jer je Crvena Zvezda u ovom trenutku znatno kvalitetnija momčad koja je izborila i plasman u TOP 16 Eurolige.

Čeka nas teško i zahtjevo gostovanje, koje moji igrači moraju shvatiti kao veliku motivaciju i izazov. Moramo odgovoriti na njihovu agresivnu igru i tu biti konkurenti, zatim pokazati određenu disciplinu, jače razvijati timsku igru i bolje graditi situacije za realizaciju. Temelj je jaka obrana, toga smo svjesni jer smo sve pobjede ostvarili kada smo imali takav pristup. Mi smo trenutno u jednom prije svega psihološkom padu, ali vjerujem da se možemo vratiti. Trebamo raditi još jače, sezona je duga, bit će još dosta izazova i zamki, na to trebamo biti spremni, izjavio je uoči utakmice trener Zadra Ante Nazor.