Adventski ritam tanga u Kneževoj palači

0
Foto: pixabay.com

U petak, 8. prosinca u Koncertnoj dvorani braće Bersa ponovno će se održat Tango večer – Milonga s početkom u 20 sati. Nakon uspješne plesne tango večeri održane u studenom ove godine, Koncertni ured Zadar u sklopu programa Ples u Kneževoj organizira još jednu plesnu večer i to ovog petka 8. prosinca u 20 sati.

Prvi je to u nizu adventskih događanja u Kneževoj palači. Milonga u španjolskom jeziku, uz ostala značenja, označava i „mjesto gdje se pleše tango“, te u svojoj široj primjeni odnosi na „plesnjake“ odnosno večeri okupljanja za plesanje isključivo tanga.

Tango je svojom bogatom poviješću nastavši u Buenos Airesu u Argentini, prenesen u Pariz na početku 20.st. te se do danas proširio na veći dio svijeta i postao jedan od najprepoznativljijih oblika plesa u paru uopće.

Tango večer i ovoga put obogatiti će članovi Tango kluba Zadar koji su svojim predanim dugogodišnjim radom svoje umijeće tango pokreta već u više navrata prezentirali zadarskoj javnosti.

Do kraja 2017. godine u sklopu programa Ples u Kneževoj publika će imati priliku sudjelovati u još jednoj božićnoj plesnoj večeri, Salsi, 23.12. s početkom u 20 sati, a u sklopu programa Klub u Kneževoj već sljedećeg četvrtka, 14.12., također u 20 sati očekuje vas koncert funky jazz benda Oogroovay.