Akcija provjere ispravnosti motocikala

0

U organizaciji Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama, Policijska uprava splitsko-dalmatinska će u razdoblju od 18. do 22. travnja 2017. godine (od utorka do subote) provoditi preventivno-sigurnosnu akciju „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2017“.

Akcija je usmjerena na nadzor tehničke ispravnosti motocikala i mopeda te svih ostalih vozila „L“ kategorije.

Policijski službenici će u vremenu održavanja akcije tijekom redovnog obavljanja službenih zadaća upućivati vozače navedenih kategorija vozila na mogućnost besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled.

Akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter sa ciljem povećanja stupnja tehničke ispravnosti vozila i poticanja što većeg broja vozača da vlastito vozilo preventivno podvrgnu kontroli ispravnosti te na taj način otklone mogućnost događanja prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć od strane stručnog osoblja ukazivati ce se na značaj uklanjanja neispravnosti na vozilu.

Ujedno, namjera je i poticanje vozača motocikala i mopeda na važnost korištenja zaštitne opreme i podsjećanje na poželjno ponašanje u prometu.

Vozači se u akciju uključuju dragovoljno i tijekom akcije mogu dovesti svoje motocikle i mopede kao i ostala vozila L kategorije u bilo koju stanicu za tehnički pregled vozila, gdje će se besplatno pregledati tehnička ispravnost motocikla ili mopeda.

Besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojim podliježu vozila kojima se produljuje valjanost  prometne dozvole ili se registriraju u tjednu trajanja akcije te se u tim slučajevima tehnički pregled naplaćuje sukladno odluci o visini naknada.

.