Albanac i Turci nezakonito preko granice

0

Tijekom jučerašnjeg dana pet je osoba u dva odvojena slučaja spriječeno u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice, izvijestila je dubrovačka policija.

U prvom se slučaju radi o albanskom državljaninu koji je od strane policijskih službenika zatečen na području autobusnog kolodvora u Dubrovniku, a za kojeg je utvrđeno da je, prethodno tog dana, nezakonito ušao u RH iz pravca Crne Gore i to preko brda Debeli Brijeg.

U drugom se slučaju radi o četvero turskih državljana koje su policijski službenici uočili prilikom nezakonitog prelaska granice iz pravca Crne Gore preko brda Košare u Konavlima. Tijekom kriminalističkog istraživanja kod jednog od njih pronađen je krivotvoreni novac, odnosno deset krivotvorenih novčanica u apoenima od 100 dolara

. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja novca turski je državljanin uz kaznenu prijavu doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, a ostaloj četvorici stranih državljana određena je dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH te su postupkom readmisije predani policijskim službenicima Crne Gore.