Alka Vuica napisala još jednu pjesmu za Josipu Lisac

0
Foto: Arhiva

Josipa Lisac je snimila novu pjesmu “Moja magija”. Tekst pjesme napisala je Alka Vuica koja potpisuje i neke od njenih najljepših pjesama poput “Danas sam luda”, “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Kraljica divljine”, ali i jedan cijeli album “Hoću samo tebe”, objavljen 1983. godine.

“Na tom albumu rodile su se neke jako lijepe pjesme, među kojima je „Da li sam ti rekla da te volim“ s kojom, uz Ave Mariju, znam otvoriti koncerte. Alka i ja se znamo jako dugo i upravo me Karlo s njom upoznao. Moj i njegov životni put i ljubav bili su joj inspiracija i za ovu pjesmu, a ona zna prekrasno složiti riječi”, opisala je Josipa suradnju s Alkom.

Iako je Josipa koncertno vrlo aktivna i svojim već tradicionalnim koncertima posvećenim Karlu Metikošu već godinama oduševljava publiku, novim pjesmama prilazi oprezno i ne tako često pa nas najava njenih novih pjesama i novog studijskog albuma itekako veseli. Josipin prethodni singl “Tu” objavljen prije nekoliko mjeseci naišao je na odlične kritike glazbenih znalaca i njene publike, a rad s producentom Srđanom Sekulovićem Skansijem i Sašom Antić, koautorom stihova, bio je za nju posebno zadovoljstvo.

“Lijepe pjesme su mi došle u moj svijet. Veselim se suradnji s ljudima koji su na neki način i specifični. Nisu svima tako dostupni pa me i to veseli. Da me ljudi ne bi shvatili kao prepotentnu, ali jednostavno izvlačim neke ljude koji nisu dostupni svima, ajmo to tako reći”, istaknula je Josipa.