Alkoholizirani 24-godišnjak u Kaštelima skrivio tri prometne nesreće

0
Foto: pixabay.com

Policijska uprava splitsko-dalmatinska dovršila je kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je svojim ponašanjem u prometu ostvario obilježje nekoliko kaznenih djela.

Sinoć na području Kaštela, 24-godišnjak je upravljajući osobnim vozilom marke VW tipa Touareg oko 20 sati u Kaštel Kambelovcu izgubio nadzor nad vozilom, sletio vozilom izvan ruba zapadnog kolnika i prednjim dijelom vozila udario je u zid, te je napustio mjesto događaja.

Nakon toga u Kaštel Gomilici dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao naprijed navedeni 24-godišnji muškarac s istim vozilom. Došlo je do sraza osobnog vozila i motocikla, nakon čega je 24-godišnjak napustio mjesto događaja, prije dolaska policije i bez da je ozlijeđenom motociklistu pružio pomoć. Motociklist je prevezen na pružanje liječničke pomoći i utvrđeno je kako je zadobio teške tjelesne ozljede. Nakon toga 24-godišnji vozač je u Kaštel Gomilici osobnim vozilom udario u metalni stup i ogradni zid, vozilo je ostavio na mjestu događaja i pješke se udaljio s mjesta prometne nesreće.

Policijski službenici su po zaprimljenim dojavama o prometnim nesrećama izašli na mjesto događaja, tijekom večeri pronašli su 24-godišnjeg muškarca, doveden je u službene prostorije, utvrđeno je da je alkoholiziran, te mu je određeno zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 24-godišnjak ostvario obilježja kaznenih djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, Nepružanje pomoći ozlijeđenoj osobi i Obijesna vožnja u cestovnom prometu radi čega će je 24-godišnjak uz kaznenu prijavu večeras predan pritvorskom nadzorniku.