American Music Awards: slavili One Direction i Taylor Swift

0
Foto: HINA/EPA/Mike Nelson

Britanska skupina One Direction i pjevačica Taylor Swift dobitnici su najvažnijih nagrada na nedjeljnoj dodjeli American Music Awards na kojoj je više glazbenika odalo počast žrtvama atentata izvedenih 13. studenoga u Parizu.

Bend One Direction dobio je nagradu za „umjetnika godine“ drugu godinu zaredom, a za svoj Made In The A.M. i nagradu i za „najomiljeniji pop/rock album“, treću godinu zaredom. Apsolutno je nevjerojatno dobiti tu nagradu dvije godine zaredom, kazao je član benda Louis Tomlinson.

Taylor Swift, koja nije bila nazočna svečanosti, u večer je krenula sa šest nominacija a dobila je tri nagrade – među ostalima za „pjesmu godine“ (“Blank Space”), te za „najomiljeniji pop/rock album“ (1989). Nicki Minaj dobila je dvije nagrade u glavnim kategorijama rap/hip hopa, a „najboljim soundtrackom“ proglašen je Pitch Perfect 2. Za novog umjetnika godine proglašen je Sam Hunt. Glumac i glazbenik Jared Leto na dirljiv se način prisjetio žrtava napada u Parizu, posebno onih 89 koji su poginuli na koncertu u Bataclanu gdje su on i njegov bend, 30 Seconds to Mars održali ranije ove godine, kako je rekao, “divan i miran” koncert. Danas odajemo počast žrtvama nezamislivog nasilja u Parizu i širom svijeta, rekao je. Francusko-kanadska zvijezda Celine Dion za žrtve napada otpjevala je “Himnu ljubavi” Edith Piaf. (Hina/Reuters)

https://www.youtube.com/watch?v=qLatXs_lwCk