Andro Krstulović Opara kandidat je HDZ-a za splitskog gradonačelnika

0

Splitski HDZ odlučio je kako će iduće godine na proljeće u utrku za čelnog čovjeka drugog grada u Hrvatskoj krenuti povjesničar umjetnosti i arheolog Andro Krstulović Opara.

Jednoglasno je to sinoć odlučio gradski odbor HDZ-a , a moto njegove kampanje bit će “Split je glavni!”

Krstulović je najavio kako će u narednom razdoblju proći doslovno svaki “kantun” Splita, razgovarati sa svima koji imaju ideje za boljitak grada. Ponudit će svoje 27-o godišnje iskustvo i znanje u politici, od vremena kada je bio najmlađi zastupnik u prvom sazivu Sabora do mjesta savjetnika predsjednice Grabar Kitarović.
Upravljati Splitom nije teško, potrebna je samo ljubav, velika moć i unutarnja snaga.Vjerujem i očekujem da će utrka biti poštena i pristojna i da će se voditi argumentima.
rekao je Krstulović  Opara.

Cilj je od Splita napraviti  moćan grad u Dalmaciji i Hrvatskoj, te prepoznatljiv i konkurentan grad u Europskoj Uniji  i na Mediteranu, dodao je :
Split i njegovo metroplitansko područje mora biti istinski motor tog područja koji će sa svojim gospodarskim , kulturnim i svekolikim utjecajem se protezati duboko u Bosnu i Hercegovinu. To je naš prirodni bazen u kojem Split mora preuzeti glavnu ulogu. Borit ću se i da Split ne bude samo i isključivo turistička destinacija . Treba ojačati i podići razinu turističkog proizvoda, ali prije svega ljudima vratiti poslovne ambicije. Split treba vratiti njegovim građanima,a ne da samo turistima u njemu  bude lijepo .

Krstulović će inzistirati na razvoju kreativnih industrija i većoj povezanosti sa Sveučilištem, te za podizanje i stvaranje uvjeta za visokokvalitetne usluge koje će pokrenuti razvoj gospodarstva koje će od Splita učiniti motor Hrvatske.

Od aktualnog gradonačelnika očekuje da će do kraja svog mandata dovući brod u mirnu luku, odgovorio je na upit novinara:
Upravljanje Splitom je bilo premalo ambiciozno. Nijedna odluka o Splitu se neće donositi bez nas i našeg sudjelovanja. Žnjanski plato je najveći neiskorišteni potencijal u ovom gradu i naravno da ćemo se sustavno s time   baviti. To znači kvalitetno planiranje na osnovu javne rasprave i  vraćanje u idealni okvir koji se mora sustavno, a ne stihijski urediti. Pobornik sam nulte  tolerancije na one koji ne poštuju zakone.