Ante Čačić – novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije!

0
Foto: Hina/Daniel Kasap

Dojučerašnji trener Lokomotive, Ante Čačić, 12. je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. Kako se moglo i očekivati, izvršni odbor HNS-a jednoglasno je izabrao Čačića koji će na klupi vatrenih debitirati u kvalifikacijskom susretu za EURO protiv Bugarske 10. listopada u Zagrebu.

Čačić je praktički cijelo vrijeme bio jedini kandidat iako se u javnosti spominjalo ime Zorana Vulića, aktualnog trenera Splita. „Tužno je što su se poigrali s mojim imenom iako nisam bio u nikakvoj konkurenciji. To su samo kuloarske priče, sa mnom iz HNS-a nitko nije razgovarao“, rekao je Vulić za radio Dalmaciju.

Čini se da se vaše ime spominjalo u javnosti samo da bi se zadovoljili navijači u Dalmaciji ?
„Apsolutno se slažem s time to je bilo samo pro forme ili reda radi da se kao stišaju neke strasti. Kada je Čačić izašao u javnosti da želi biti izbornik stvorilo se jedno malo nezadovoljstvo prema njemu kao kandidatu i onda se trebalo još nekoga provući. Našla je jedna žrtva u Dalmaciji, žrtva koja se zove Zoran Vulić.

Objektivno vi ste i kvalificiraniji za posao izbornika u odnosu na Čačića. Bili ste pomoćnik Bariću u seniorskoj reprezentaciji, izbornik mlade i juniorske reprezentacije Hrvatske, a iza Vas je i respektabilna igračka karijera.

„Ne bi ja sada ulazio u to tko bolji a tko je lošiji ili tko ima bolji CV. Najvažnije je da se Hrvatska plasirala na evropsko prvenstvo, s Čačićem, Vulićem ili s nekim trećim to je apsolutno nebitno. Tako moramo razmišljati ali način na koji se dolazi do izborničke fotelje nije onakav kakav bi trebao biti“.

Kakva će biti reakcija navijača reprezentacije Hrvatske sada kada je Čačić izabran?
„Sasvim slučajno sam pratio neke pisane medije koji su meni davali apsolutnu prednost. To je razmišljanje naroda kojeg ne možete tek tako lako varati i lagati. Možete jednom ali ne dva puta. Opet ponavljam najvažnije je da Hrvatske ode na EURO a mi koji smo u sportu moramo stišati strasti koliko god je to moguće“.

No činjenica je da je izborom Ante Čačića reprezentacija Hrvatske izgubila veliki broj navijača.
„To je tužno ali jednostavno istinito i to mi ne možemo promijeniti. To bi trebalo pitati ljude koju su u HNS-u“, zaključio je Vulić.

Ante Čačić je potpisao ugovor s HNS-om do 31.07.2018. godine a s njim u stožeru bi trebali biti Ante Miše, Joe Šimunić i kao trener vratara Marijan Mrmić. Novi izbornik je press konferenciju najavio za sutra, utorak, 22. rujna 2015.