Anušić: Dva lica Hrvatske

0

U Poljskoj se od 15-31. siječnja održava Europsko prvenstvo za rukometaše.

Radio Dalmacija prati nastupe hrvatske reprezentacije uz stručne komentare bivšeg reprezentativca Dalibora Anušića, koji se po završetku igračke karijere posvetio radu s mladima u Akademiji Balić-Metličić. Na startu skupine B u Katowicama, Hrvatska je s 27:21 nadigrala Bjelorusiju koja se dobro držala većim tijekom susreta a na poluvremenu je rezultat bio izjednačen. Sutrašnji protivnik u 18.15 sati je Norveška a u utorak Island. Bodovi se prenose u drugu fazu natjecanja u koju će se plasirati tri najbolje reprezentacije iz skupine.

Vidjeli smo dva lica Hrvatske. Utakmicu smo otvorili s puno nervoze jer je ipak to početak Eura a na papiru smo bili veliki favoriti. Postojao je određeni nemir pa i grč na terenu a obrana nije funkcionirala kako je to izbornik zamislio. Nedostajala je potrebita agresivnost u obrani, puno je bilo rupa koje vratar Mirko Alilović nije uspio zakrpati. U drugom poluvremenu se sve to popravilo, pogotovo ta agresivna igra u obrani koja nam je i donijela nekoliko laganih golova iz kontri. Vratar Ivan Stevanović je bio odličan u drugom dijelu, donio je tu prevagu i unio sigurnost u momčad a svakako vrijedi izdvojiti i Manulea Štrleka. Najvažnije je da smo otvorili turnir pobjedom i sada će sve biti puno lakše, izjavio je za Radio Dalmaciju Dalibor Anušić.

Slijedi ogled s Norveškom koja je na startu minimalno poražena od Islanda, kako vidite taj dvoboj ?
Norvežani su naši stari znanci. Igrali smo s njima nedavno u kvalifikacijama, u gostima smo izgubili a kući dobili. Na papiru smo svakako lagani favoriti i nadam se da će Hrvatska dobiti tu utakmicu, za kraj je kazao Dalibor Anušić.