Anzulović: Nemamo pravo na korak nazad!

0
Foto: RD

Košarkaši Splita u 19 sati na Gripama igraju utakmicu 15. kola Druge ABA lige protiv Sutjeske iz Nikšića, jednog od direktnih rivala za plasman na Final Four.

Nakon dva poraza koja su nam dosta teško pala, u kojima smo bili u prilici dobiti obje utakmice, posebno ovu u Rogaškoj, dočekujemo Sutjesku i nemamo pravo na korak nazad. Sretni smo što je Morris već tjedan dana s nama u pravom treningu. Bit će nam veliko pojačanje pred težak raspored koji nam slijedi nakon ove utakmice. Počinje nam Kup Krešimir Ćosić, a za desetak dana se nastavlja i HT Premijer liga. Sigurno će mu trebati neko vrijeme da uđe u formu, ali već na utakmici u Rogaškoj je pokazao neke znakove da bi mogao ući u formu i ranije nego što smo očekivali, rekao je trener Splita Vladimir Anzulović.

Sutjeska se kompletirala. Vratio im se prvi centar Djitte koji je veliko tijelo u reketu. Igru im nose dva iskusna ABA-ligaška igrača Spasojević i i Pavičević. Na playmakeru je neugodni Knežević. Iskusna su ekipa koja je imala visoke ambicije prije početka sezone i sigurno neće doći s bijelom zastavom. Teško neka ekipa koja dobro trenira može igrati loše, ali to se nama dogodilo protiv Dynamica pa sam oprezan. Ipak, ono što vidim me ispunjava nekim umjerenim optimizmom da možemo biti dobri, dodao je Anzulović.

Kad se dobija stanje je dobro, kad se gubi stanje je loše. Svi mi želimo pobjedu, momcima ne mogu ama baš ništa prigovoriti po pitanju njihovog truda. Bio sam dosta razočaran nakon utakmice s Dynamicom oko nekih stvari što se tiče koncentracije. Moramo poraditi na izgubljenim loptama koje su nas dovele do poraza u Rogaškoj. Što se tiče atmosfere, svaki trener se osvrne na ono kako ekipa radi i trenira. Ja sam s tim jako zadovoljan. Ne želim stavljati nikakav pritisak na igrače, ako ispoštujemo ono što dogovaramo bit će dobro. Brine me potencijalni izostanak Kedže koji ima problema s leđima. Moramo pokriti tu poziciju na kojoj je Sutjeska jedna od najjačih u Drugoj ABA ligi. S Kedžom ili bez njega, nemamo puno izbora. Srce na parket, pamet u glavu, to je dobitna kombinacija, ustvrdio je trener Splita. Anzulović je obavio razgovor s čelnicima kluba.

Da smo imali dvije pobjede više, svi bismo bili sretni. Imamo dvije pobjede manje nego što smo očekivali i priželjkivali. Mogli smo ih imati više. Normalno da svi težimo nečem boljem. Sastanak je bio konstruktivan. Dogovorili smo da nemamo što drugo nego izdržati na ovom putu kojim smo krenuli. Nadam se i priželjkujem puno više zdravlja u drugom dijelu sezone, zaključio je Anzulović.