Apel Ministarstvu turizma: Zadržimo Ultru u Splitu

0

Zamjenik splitskoga gradonačelnika Goran Kovačević uputio je javni poziv nadležnim institucijama kako bi se Ultra festival zadržao u Splitu.

Ultra Europe Festival ima velik značaj za Split, Splitsko-dalmatinsku županiju i cijelu Hrvatsku, počevši od samog dolaska na desetke tisuća turista koji generiraju potrošnju i razvoj ugostiteljstva, zatim besplatno brendiramo destinaciju što marketinški vrijedi milijune, a možda je i najvažnija činjenica to što se s ljepotama naše zemlje upoznaju mladi ljudi koji će biti turisti idućih nekoliko desetljeća.

Zbog svega toga Grad Split je inicirao sastanak “Potpore festivalu” kako bi Ultra i dalje ostala u Dalmaciji. Sastanku su prisustvovali predstavnici Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije, Ministarstva turizma i organizatori Ultre, nakon čega su dogovoreni potrebni koraci kojim bi ostanak festivala bio neupitan.

Grad Split i Županija su ispoštovali dogovoreno,  ali Ministarstvo turizma do danas nije ništa  poduzelo.

Moramo, stoga, u ovom trenutku naglasiti da neaktivnost države i trenutna sporost u realizaciji donesenih odluka može ugroziti ovaj zajednički projekt i samim time dovesti do značajnih gubitaka. Zato još jednom pozivamo Ministarstvo turizma da brže i efikasnije realizira dogovore sa sastanka od kojega je prošlo gotovo dva mjeseca!

Grad Split je dokazao da može organizirati festival ovakvog značaja i biti uz rame s Tokijem, Buenos Airesom, Miamijem, Cape Townom, Johannesburgom, Singapurom, Rio de Janeirom, Bangkokom, Hong Kongom… Stoga ćemo učiniti sve da zadržimo Ultru koja nas drži uz bok sa svjetskim destinacijama, stoji u apelu dogradonačelnika Gorana Kovačevića.