Na autobusnom kolodvoru u Orašcu ostavljen sanduk s eksplozivom

0
Foto: CROPIX/Vlado Kos

Ne ostavljajte minsko eksplozivna sredstva na otvorenim javnim površinama, upozorila je dubrovačka policija.

Policijski službenici protueksplozijske zaštite u jutarnjim satima u ponedjeljak 6. ožujka, na autobusnom stajalištu pored kontejnera za otpad u Orašcu, izuzeli su drveni sanduk s manjom količinom streljiva i minsko eksplozivnih sredstava i zbrinuli ga prema pravilima struke.

Iako je na sanduku ostavljen natpis s upozorenjem da se radi o eksplozivu, molimo građane da ne ostavljaju minsko eksplozivna sredstva na otvorenim javnim prostorima zbog sigurnosti ostalih građana, posebice djece, apeliraju iz policije.

Podsjećaju da akcija „Manje oružja manje tragedija“ još traje te pozivaju građane koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih bez straha predaju policiji koja protiv takvih osoba ne poduzima nikakve sankcije.

Iz policije napominju da građani takva sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svakoj nakani obavijeste policiju na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju.  Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja je anonimna, vremenski neograničena i bez sankcija za građane. Detaljne informacije o postupku predaje mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.