Automobil podletio pod vlak zbog neopreznosti vozača automobila

0
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U prometnoj nesreći koja se oko 16,10 sati dogodila u Donjem polju nedaleko Šibenika na raskrižju željezničke pruge s nerazvrstanom cestom, u kojoj su sudjelovali putnički vlak i osobni automobil, lakše je ozlijeđen 74-godišnji putnik iz osobnog automobila

Do prometne nesreće je došlo na način da se 52-godišnji njemački državljanin, koji je upravljao automobilom Volkswagen, dolaskom do prijelaza makadamskog puta preko željezničke pruge koji je u istoj razini s kolnikom na kojem nema uređaja za zatvaranje prometa ni uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka, nije zaustavio na prometni znak „Andrijin križ” kao niti na prometni znak „STOP”. Krenuo je prelaziti preko željezničke pruge, a da se nije uvjerio jnailazi li vlak. Usred prolaska dolazi do udara jednodijelnog putničkog vlaka u zadnji dio osobnog automobila, pri čemu je 74-godišnji putnik zadobio lakše tjelesne ozljede i nakon liječničke obrade u Općoj bolnici u Šibeniku pušten je na kućnu njegu.

Vozaču automobila je, zbog počinjenog prekršaja iz čl.138. st.1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama uručen Obvezni prekršajni nalog.