Baldasar za RD: Ne izlazim iz SDP-a!

0

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar potvrdio nam je kako ne razmišlja o izlasku iz SDP-a. Odustaje od kandidature za Glavni odbor stranke.

Ja sam socijaldemokrat, prije i iznad svega. Sve osalo ćemo odlučiti na vrijeme, u dogovoru s mojim kolegama i kolegicama iz SDP-a. Zasad nisam niti razmišljao o nekakvim drugim kombinacijama, nisam nikada razmišljao o odlasku iz SDP-a. Nakon završenih izbora SDP bi se trebao ponovno vratiti na svoj pravi posao- na kulturni, civilizirani način suprostaviti se onoj drugoj strai na čelu sa HDZ-om.

Baldasar nam je potvrdio i kako je odustao od kandidature za Glavni odbor SDP-a, no ostaje kandidat za Predsjedništvo.

Ima puno kandidat, a i smatrao sam da zbog moje pozicije i svega skupa ne bi bilo normalno da budem i dalje kandidat za GO. Ali ostajem kadidat za Predsjedništvo i eventualno za potpredsjednika. Pa ćemo vidjeti. Nakon subote sve će biti jasnije. Vidjet ćemo kojim će se putem kreniti. Svi smo svjesni da bi vlastite porive, ideje i taštine, koje su kod političara najgore, trebalo zatomiti, smiriti se i naći zajednički način da se suprostavimo HDZ-u ne kao neprijateljima nego kao susjedima koji drugačije razmišljaju, rekao nam je splitski gradonačelnik.