Baldekin spreman za feštu: Šibenik čeka Cibonu

0

Šibenik i Cibona u 19 sati na Baldekinu igraju utakmicu 13. kola HT Premijer lige košarkaša. Nazvali smo šibenskog trenera Mira Jurića.

Očekujem punu dvoranu, dobru utakmicu i naš dobar otpor vodećem sastavu lige. Sportski je nadati se pobjedi, naročito jer smo u Zagrebu s Cibonom odigrali dobro. Imali smo nesreću u završnim minutama. Sad je druga situacija, dosta smo promijenili ekipu. Nakon što smo u Gorici došli do prve gostujuće pobjede, nadam se da možemo parirati Ciboni, rekao nam je Jurić.

Prije Gorice je bio veliki pritisak. Išli smo tamo bez našeg jedinog visokog igrača. Uspjeli smo se pokrpati i izvući tu utakmicu, jedva smo je dobili nakon dvadeset razlike. Ali pobjedi se ne gleda u zube. Probili smo taj led, sad je puno lakše i nadam se da ćemo nastaviti u takvom ritmu. Bespredmetno je raspravljati o kvaliteti Cibone i nabrajati koji su to igrači od kojih prijeti najveća opasnost. Na svakoj poziciji imaju 2-3 dobra rješenja. Jedino kvalitetna i dobra timska igra nam može nešto donijeti. I oni su u ABA ligi skinuli teret s leđa, dobili su Olimpiju. Dolaze što prije riješiti utakmicu jer već u ponedjeljak gostuju u Baru. Nadam se da im je ta u Baru više u fokusu od ove s nama pa da ćemo tu uspjeti nešto izvući, dodao je Jurić.

Protiv momčadi kao što su Cibona, Cedevita i Split trener ne mora motivirati igrače. Od njih tražim samo da daju svoj maksimum, da možemo poslije utakmice u svlačionici reći – dali smo sve. Završilo dobro ili ne, da se možemo pogledati u oči i reći – to je naš maksimum u ovom trenutku. A ne da poslije bude – e da dam ovo, e da sam ono. Samo neka daju ono što mogu i što kroz treninge pokušavamo napraviti, zaključio je Jurić.